Ugrás a tartalomra

Hat magyar arany a junior uszonyos úszó-világbajnokságon

MTI
Utoljára módosítva
2021. június 19. szombat 15:20
A magyarok 19 éremmel, közte hat arannyal minden idők legeredményesebb szereplését érték el az olaszországi Lignanóban rendezett junior uszonyos úszó-világbajnokságon.

"Hat arany-, nyolc ezüst- és öt bronzéremmel zártunk. Ez minden idők legjobb junior világbajnoki szereplése, ami önmagáért beszél! Külön kiemelném, hogy az érmek jelentős részét olyan fiatalok szerezték, akik még jövőre is ebben a korosztályban versenyeznek. Négy váltó versenyszámban is érmet szereztünk, ami jól mutatja, mennyire kiegyensúlyozottan erős volt a mostani junior válogatott" - összegzett Veress András, az öt aranyérmet szerző gyöngyösi kettős, azaz Kiss Nándor és Pernyész Dorottya edzője.
    
Az elvárásokkal kapcsolatban Kókai Dávid csapatvezető a vb előtt úgy fogalmazott, hogy 15 érem is összejöhet a magyaroknak, akik ezt is túlteljesítették.
    
Az esemény kiemelkedő versenyzője az a Kiss Nándor volt, aki három számban diadalmaskodott, ebből 400 méteres felszíni úszásban korosztályos világcsúcsot ért el. Pernyész két aranya mellett még egy ízben Pázmányi Sándor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke