Ugrás a tartalomra

Hat óvodát újítanak fel Miskolcon

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. augusztus 06. kedd 10:35
750 millió forintból hat intézmény energetikai korszerűsítése történik meg.
Fotók: Juhász Ákos

A következő hónapokban a Napraforgó, a Belvárosi, a Diósgyőri, a Leszih úti, a Százszorszép és a Mesevár Óvodát újítják fel több mint 750 millió forintos uniós pályázati forrásból. Mind a hat óvodában kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést és napelemeket is telepítenek.

A kivitelezőknek öt hónapjuk van a felújításra, addig az óvodásokat a fogadó intézményekben helyezik el. A fejlesztést követően az önkormányzati tisztasági festést és kisebb felújítási munkákat is végez.

A Százszorszép Óvodát 160 millió forintból korszerűsítik. - Nagyon örülünk a felújításnak, mert így energiát fogunk megspórolni, költséghatékonyabban működhet az intézmény. Egy megújult, szebb, esztétikusabb épületbe költözhetnek vissza a gyerekek – nyilatkozta Szőnyi Márta, Miskolci Százszorszép Óvoda intézményvezetője. 

Energetikai korszerűsítést végeznek a Leszih úti Óvodában is, a teljes lapostetőt több mint 700 négyzetméteren víz- és hőszigetelik, és a fűtés is korszerűbb lesz. - A gépészet teljes mértékben megújul, több mint ötven radiátort szerelünk fel, ezeken egy speciális, úgynevezett okos termosztat kap helyet. Mindegyik radiátor külön-külön állítható, de lesz egy központi egység is, ami ezeket vezérli. Ezek vezeték nélküliek, telefonról, tabletről, akár távolról is irányíthatóak lesznek – tájékoztatott Szabó Gábor, a Jánosik és Társai Kft. marketing igazgatója. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!