Ugrás a tartalomra

Több mint hatszázan teljesítették a hatodik Kassa-Miskolc Ultramarathont

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 23. kedd 10:59
Amíg a versenyzők Kassáról Miskolcra futottak, addig a Városház téren sport és kulturális szervezetek szórakoztatták a miskolci közönséget.
Fotók: Juhász Ákos

Április 20-án, szombaton rendezték meg a VI. Kassa-Miskolc Ultramaraton nemzetközi futóversenyt. A rajt és a cél városok évente cserélődnek. Tavaly Miskolcon volt a rajt, ezért idén Kassáról indultak a futók, majd a Városház téren érkeztek célba. 

A mintegy 130 futó között voltak egyéniben, párosban , 5 és 10 tagú váltóban induló csapatok is a határ mindkét oldaláról hölgyek és urak vegyesen. Hatszáztizenkilenc futó vett részt a  versenyen, ami hatalmas részvételi csúcsot jelent. Több miskolci és vármegyei munkaközösség, szervezet mellett képviseltette magát a megmérettetésen például a „Miskolc Police”, valamint Miskolc polgármesteri hivatala is. Nagyon sok más és neves váltó is részt vett az eseményen. Csak néhány példa:  - Miskolc mellett - Nyzna Mysla, Kassa, Ostrava, Katowice , Szikszó,  Sajóvámos, Szirmabesenyő önkormányzati váltója, a rendszeresen résztvevő Szpartak Medzev, Királyhelmeci  Kocogók, a Kassai Marathon Klub váltói, vagy az EUG2024-Miskolc csapata.

Juhász Ákos képgalériája

Amíg a futók a kihívást teljesítették, addig különböző sport és kulturális szervezetek szórakoztatták a miskolci közönséget a Városház téren délután három órától este hatig. Volt Zumba és Piloxing, valamint Justitia Fuji-Yama SE – karate bemutató, majd a Miskolcz – Revital TSE – táncosai léptek színpadra. Ezt követően a Maminbaba latin fittneszes anyukák, később pedig a Bükkszentkereszti Horenka Hagyományörző Népdalkör mutatkozott be az érdeklődőknek. Utolsó elemként pedig a MEAFC Cheerleader bemutatója zárta a programot.

A rendezvény ideje alatt a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub mini KRESZ pályája is várta az érdeklődőket. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!