Ugrás a tartalomra

Hátrányos helyzetű gyerekek látogattak el a múzeumba

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. december 17. szombat 15:44
Több mint negyven, hátrányos helyzetű gyermek látogatott el a Herman Ottó Múzeumba szombaton, a Múzeumi karácsony program keretében. 
pannon tenger múzeum múzeumi karácsony gyermekvédelmi központ
Fotók: Mocsári László

A Herman Ottó Múzeum korábbi, pandémiát megelőző időszakban igen népszerű, Cipősdoboz akciójával egybekötött Képtári karácsonya új köntösben tért vissza 2022-ben. A Múzeumi karácsony című program során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ lakás- és gyermekotthonaiból több mint negyven gyermek érkezett a múzeumba szombaton. 

- Több évre visszamenő programunk már, hogy karácsony előtt vendégül látunk hátrányos helyzetű csoportokat, elsősorban gyerekeket. Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ által nevelt gyerekeket látogattak el hozzánk, és egy múzeumpedagógiai foglalkozás keretében megmutattuk nekik a kiállításainkat, majd a Rotary Club Miskolci Angyalok támogatásával meg is vendégeltük őket – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Czárné Kovács Eszter. - Mindez egy remek alkalom arra, hogy megismerkedjünk, ugyanis januártól a Kulturkoffer nevű programunkkal látogatunk el majd gyermek- és lakásotthonokba, elvisszük a gyerekeknek a múzeum kincseit – tette hozzá a a Herman Ottó Múzeum múzeumpedagógusa.  

pannon tenger múzeum múzeumi karácsony gyermekvédelmi központ

A résztvevő gyerekek az Őserdei ösvényeken című tárlaton a miocén kor növény- és állatvilágát, a Dínók földjén című kiállításon a dinoszauruszok életét, az ásványkiállításon pedig a Kárpát-medencében található ásványokat ismerhették meg. 

A programot a Rotary Club Miskolci Angyalok támogatta. A jótékonysági szervezetnek folyamatos a kapcsolata a Herman Ottó Múzeummal, korábban is voltak már közös jótékonysági akcióik, jövőre, a Petőfi-emlékév keretében pedig egy nagyobb szabású együttműködésre készülnek. 

pannon tenger múzeum múzeumi karácsony gyermekvédelmi központ

Lukács Edit, a Rotary Klub Miskolci Angyalok szervezet elnöke elmondta, egész évben folyamatosan gyűjtenek és adnak át adományokat. Szervezetük az idei évben kiemelten támogatja a lakásotthonokban, családok átmeneti otthonában élő gyereket. 

- Sok-sok adományt adtunk már át, és még karácsonyig lesznek adományátadások. Ennek a múzeumi programnak az élményszerzés a célja. A kiállítások megtekintése után egy kis büfével, kézműveskedéssel kedveskedtünk a gyerekeknek, és reméljük, hogy maradandó lesz ez az emlék számukra – nyilatkozta Lukács Edit. Hozzátette, a programra olyan idősebb, inkább középiskolás gyerekeket hívtak meg, akik már a múzeumi ismereteket tanulták az iskolában. Most nekik is lehetőségük volt ajándékot készíteni a barátoknak, a szeretteiknek. 
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!