Ugrás a tartalomra

Havat hozott március idusa: a hegyekben már fehéredik a táj

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. március 15. szerda 15:19
A nemzeti ünnepet idén sem kíséri kellemes, tavaszias időjárás: március idusa viharos széllel, szakadó esővel és hat fokkal érkezett. A hegyekben akár 10 centi hó is hullhat. 
Forrás: fehersaspanzio.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szerdán délelőtt az Északi-középhegység hegyvidéki területein, majd a déli óráktól az ország keleti harmadában helyenként síkvidéken is az esőt havas eső, havazás váltja fel. Síkvidéken megmaradó hótakaró nem valószínű, azonban az Északi-középhegységben ~400-500 méter felett megmaradhat a hó, a magasabb csúcsokon (Mátra, Bükk, Zempléni-hegység) akár 10-15 cm-es olvadozó hóréteg is összegyűlhet éjfélig. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A délutáni órákban 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton ennél egy-két fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő este 1, 5 fok várható.

A Kékestetőn már javában megy a hógolyózás. Forrás: kekesteto.hu

A hegyekben már délben havazásra váltott az eső: az Extrém időjárás – Észlelések facebook csoportban megosztott fotók és videók tanúsága szerint a Kékestetőn szakad a hó, de Bánkúton és Bükkszentkereszten is fehéredik már a táj. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!