Ugrás a tartalomra

Hazai pályán őrzik veretlenségüket

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 15. szerda 13:07
Győzelemmel folytatta szereplését a Miskolci Egyetem fiú csapata a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Keleti-csoport 10. fordulójában.
Fotó: MEAFC

Miskolci Egyetem – BME-MAFC 84-69 (29-20, 23-16, 17-11, 15-22)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. Vezette: dr. Nagy Zsombor, Siska-Sándor Ivett

Miskolci Egyetem: Kozák M. (21/6), Kozák B. (19/12), Csák (8/6), Orliczki (7), Gerőcs (6). Csere: Ragályi (8), Szicsák (8), Sándor (4), Gadus (3/3), Molnár. Edző: Béres Dávid

BME-MAFC: Vargovics (10/3), Szántó (6), Láng (3/3), Pollák (3), Tóth (2). Csere: Rozs (24), Schaul (13/9), Kósa (5/3), Horváth (2), Pásztor (1), Bartha. Edző: Tiba Klára

A Miskolci Egyetem csapata február 14-én, kedden hazai pályán fogadta a fővárosi Műegyetem gárdáját. Parázs mérkőzésre volt kilátás, hiszen idegenben csak 2 ponttal bizonyult jobbnak a miskolci együttes. Pontgazdag negyeddel indult a találkozó, ahol Kozák Márton (21/6 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) által vezényelt hazaiak jobban kezdtek. A vendégek ezt nem hagyták szó nélkül és a második negyedben Rozs Máté (24 pont, 9 lepattanó, 7 kiharcolt fault) kosaraival egyre közelebb zárkóztak a miskolciakhoz. Félidő után újra egymásnak „estek” a felek, de a negyed inkább a feljavult védekezésről szólt mindkét oldalon. Messziről Kozák Bertalan (19/12 pont, 6 lepattanó, 4 kiharcolt fault) süllyesztett el jól időzített távoli dobásokat, melyre Szántó Levente (6 pont, 8 lepattanó, 1 blokk) demoralizáló zsákolása volt a válasz. Az utolsó játékrész izgalmakkal teletűzdelt negyed volt. Mindkét oldalon lehetőséget kapott mindenki a bizonyításra. A mérkőzés végét jelző játékvezetői sípszó hallatán bár nagy küzdelemben, de a Miskolci Egyetem csapata végül megőrizte hazai pályán a veretlenségét.  

Béres Dávid: - Először is gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Idegenben is szoros mérkőzést vívtunk ellenfelünkkel, ennek tudatában az első perctől fogva koncentráltan játszottunk. További sok sikert kívánok a BME-MAFC csapatának!

Tiba Klára: - A mérkőzés elején, amit a fiúktól kértem, sajnos nem sikerült a pályán megvalósítani. Mélyen tudásunk alatt játszottunk, amit a hazai csapat ki is használt és pontokra váltott. Gratulálok a miskolciaknak a győzelemhez!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!