Ugrás a tartalomra

Hegyen-völgyön át tesztelhetjük kitartásunkat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 10. péntek 16:45
Öt versenyszámmal jubilál a 30. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny, a terepfutó viadal most hétvégén kínál versenyzési lehetőséget a Csanyik-völgybe látogató futók számára.
Fotó: Végh Csaba

Az idén rendhagyó módon, kétnapos eseményen a maratonisták és a félmaratonisták – a jubileum alkalmából -  június 11-én, szombaton az 1991-es I. Bükki Hegyi Maraton „retro” pályáin – Lillafüredet, a Hámori-tavat, Ómassát, Bánkutat, Jávorkutat érintve - bizonyíthatják felkészültségüket. A rajtpisztoly 10 órakor dördül el a versenyt támogató Sanofi Aventis parkolójánál, cél a Királyasztalon található kőszínpadnál. Ezen a napon – a futók elhaladásáig – pár perces forgalom-lassításra lehet számítani - hívta fel a figyelmet a rendező Marathon Club Egyesület és a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány.

A sportág ikonikus alakjai közül ott lesz a startnál a többszörös maratoni győztes Bogár János és Németh Csaba is. Ismét Miskolcra látogat Veresegyházáról a még egyszer sem hiányzó Horváth György, aki szintén a leghosszabb távot választja. A női maratonisták mezőnyében – hosszú sérülése után – ismét megtalálhatjuk a korábbi években többször is az első helyen végzett miskolci Szanyi Ágnest, de ott lesz a 2019-es Kassa-Miskolc Ultramarathon női győztese, Varga Ildikó is.

Vasárnap 9 órakor az utóbbi években megszokott, a Királyasztalon kijelölt versenyközpontból folytatódik a verseny, amikor is a jól bevált 10,5 kilométeres erdei körön kismaraton és félmaraton párban versenyszámok közül lehet választani. A szervezők ezúttal is gondolnak a gyermekekre és a kevésbé felkészültekre, akik számára egy 3,5 kilométeres futamot is kiírtak erre a napra. Ezt a távot lehet túrázva is teljesíteni.

Az első rajt előtt a szervezők ezúttal is megkoszorúzzák a Marathon Club alapító elnökének, a Bükki Hegyi Maraton megálmodójának és 18 éven át megvalósítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emléktábláját.

Újdonságként, meghirdették az 1. Királyasztal MTB Marathon névre keresztelt hegyikerékpáros versenyt is, melyet vasárnap 13 órától, a futással megegyező 10,5 kilométeres pályán rendeznek meg. A bringák 1,2 és 4 kört teljesíthetnek. A gyermekek a versenyközpont körül kijelölt pályán mérhetik össze ügyességüket.

Helyszíni nevezés, rajtszámátvétel a futószámokra szombaton 8 és 10, vasárnap 8 és 9 óra között. A kerékpáros versenyre vasárnap 12.30-ig fogadnak nevezéseket.

Miskolc kiemelt rendezvényének a céljában mindenkit egyedi befutóérem és egy tányér meleg étel vár.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!