Ugrás a tartalomra

Helyben volt a segítség

police.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 23. péntek 12:34
Az M3-as autópályán balesetet szenvedett családnak a fővárosba utazó készenléti rendőrök segítettek. A felelőtlen közlekedés akár tragédiába is torkollhatott volna.
Képünk csak illusztráció

Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt csütörtökön kora reggel az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Hejőkürt közelében. Egy ukrán felségjelzésű gépkocsi nagy sebességgel árokba hajtott. Az autópálya szemközti oldalán ugyanebben az időpontban a Készenléti Rendőrség két szolgálatparancsnoka épp Budapestre tartott, amikor észlelték a balesetet.

Kökényesi Norbert rendőr főtörzsőrmester és Zeljnik Alen rendőr törzszászlós az autópálya legközelebbi kihajtójánál azonnal visszafordult, és a balesetet szenvedett gépkocsihoz sietett, miközben telefonon segítséget hívott.

Az összeroncsolódott autó mellett egy férfit, egy nőt és egy kisgyereket találtak. Miután a rendőrök meggyőződtek arról, hogy a kocsiban más nem tartózkodik, megkezdték a sérültek ellátását. A férfi fején lévő nyílt sebre nyomókötést tettek, míg felesége és lánya számára – akiken látható sérülés nem volt, de mivel vékony, könnyű ruhában voltak – takarót vittek. Miután a mentők kiérkeztek, a két rendőr átadta a sérülteket.

Mint később kiderült, az autót a nő vezette, férje mellette ült, míg kétéves kislánya a hátsó ülésen feküdt gyermekbiztonsági rendszer nélkül. A biztonsági övet csak a sofőr használta, az utasok egyike sem volt bekötve. A baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok