Ugrás a tartalomra

A helyzethez való alkalmazkodás

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 06. vasárnap 18:31
A villanyszámlák biztos horribilis összegek lesznek, el kell kezdeni spórolni, egyeztetni az energetikusokkal, sokkal jobban oda kell figyelni, mint eddig - ez a határozott véleménye Bachner Andrásnak, az MVLC Miskolci Vízilabda Club szakmai vezetőjének.

Október 8-án elkezdődött 14 csapattal az OB I-es bajnokság, mindenkivel kétszer játszunk. November 9-12. között a BENU Férfi Magyar Kupában oda-vissza alapon meccselünk az egriekkel. Folyamatos a költséghatékony működtetési program előkészítése, megszervezése. Felmértük a működési költségeinket, a megemelkedett energiaárak okozta többletkiadások mértékét. Az biztos, hogy egyedül nem megy, még ha be is húzzuk a nadrágszíjat, szükség lesz állami segítségre is – mondja Bachner András.

Átrendeződhetnek a sportágak, a vízilabda például lehet nyári sportág. Áprilistól októberig alig kell fűteni, világítani. Amíg tart az energiaválság, egy légtérben akár két csapat is edzhet együtt. Ha maradnak a jelenlegi energiaárak, minél több edzést napközben kell tartani. Magában a sport nem fogja tudni megoldani a pluszköltségek kigazdálkodását. A politikát most félre kell tenni, ez mindenkit érint: az ellenzékiek gyerekei is járnak edzésekre, de a kormánypártiaké is. Az ember legnagyobb készsége a helyzethez való alkalmazkodás - érvelt Bachner András. Nem vagyok híve a radikális dolgoknak, de valamilyen módon túl kell élni ezeket a kaotikus állapotokat – tette hozzá.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!