Ugrás a tartalomra

Hét köbméter szeméttől szabadították meg Perecest

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. április 01. szombat 16:46
A szombati szemétszedési akción húsz önkéntes vett részt, akik alig egy óra alatt megtisztították a kiszemelt perecesi területet azoktól a hulladékoktól, melyeket mások „felejtettek ott”.

Szemétszedés Perecesen - Horváth Csongor képgalériája

Mintegy hét köbméternyi szemetet szedett össze húsz önkéntes a perecesi Kodály Zoltán utca után, a Csernaljon azon a szemétszedésen, melyet a Bükki Tisztasági Nagykövet szervezett április 1-jére, szombatra. Serbán Zsolt a minap.hu-nak elmondta: a csapat nagyon hatékony volt, így a munkával gyakorlatilag kevesebb mint egy óra, egészen pontosan ötven perc alatt végeztek.

„Óriási hála minden egyes önkéntesnek, hogy eljöttek, és segítettek, mint ahogyan köszönetet kell mondjak Bazin Leventének, a terület önkormányzati képviselőjének is a konténerért – mondta el Serbán Zsolt.

Bazin Levente – aki egyébként maga is rendszeres résztvevője a városi szemétszedési akcióknak – lapunknak elmondta, az elmúlt évek hasonló eseményein már több mint másfél kamionnyi hulladéktól szabadították meg Perecest. „Ez az akció jó példája annak, hogy egy helyiekből verbuválódott kiváló közösség milyen sokat tud tenni a saját lakhelyéért” – hangsúlyozta a képviselő aki azért hozzátette: a hasonló akciókra egyelőre folyamatosan szükség van, mert ha lassabban is, de még mindig újratermelődik a szemét.

Serbán Zsolt szemétszedési akciói tavasszal is folytatónak: április 29-én Bükkszentkereszten, május 6-án, a Borangolást megelőzően pedig a Nagyavason gyűjtik a mások által „ott hagyott” hulladékot, így aki úgy érzi, tenne a tisztább környezetért, a nagykövet közösségi oldalán minden részletet megtalál majd az eseményekről.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!