Ugrás a tartalomra

Hét tipp az esküvői költségvetés tervezéshez

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 12. péntek 13:16
Az esküvőszervezés kevésbé kellemes, de annál hasznosabb része, amikor felállítotok egy reális és fenntartható költségvetést. Mutatjuk, hogyan csináljátok és tippeket is adunk a spóroláshoz.

1. Kezdjétek el időben a szervezést!
Minél hamarabb lefoglaljátok a helyszínt, annál nagyobb esélyetek van arra, hogy jobb árat és feltételeket kaptok. Azok a legkelendőbbek, ahol a szertartás és a lakodalom is lebonyolítható, sőt, még szállás is adott, ez nem csak kényelmes, hanem időtakarékos megoldás is.

2. Biztos, hogy a főszezon a legjobb?
Jó, ha tisztában vagytok azzal, hogy az esküvői helyszínek általában drágábbak a főszezonban. Ha rugalmasak vagytok a dátumot illetően, válasszatok olyan időszakot, amikor kisebb a kereslet, így szerényebb árral számolhattok és szolgáltatókat is könnyebben találtok.

3. Kérjetek árajánlatokat több helyszíntől!
Ne ragadjatok le az első helyszínnél, ami tetszik Nektek, hanem hasonlítsátok össze a lehetőségeket. Nézzétek meg, melyik helyszín mit kínál és mik azok a lehetőségek, amiket valóban ki tudtok használni a szolgáltatási palettáról.

4. Határozzátok meg a prioritásaitokat!
Gondoljátok át, mire szeretnétek többet költeni, és mi az, ami kevésbé fontos. Ha prioritás a helyszín hangulata, semmiképp se mondjatok le róla, lehet például az esküvő egy kastélyban, ami már önmagában elég látványos ahhoz, hogy spórolni tudjatok a dekoráción.

5. Használjátok ki a helyszín extráit!
Nézzétek meg, hogy a helyszín milyen szolgáltatásokat és különlegességeket kínál, amelyekkel feldobhatjátok az esküvőt. Dönthettek például szabadtéri szertartás mellett, ebben az esetben maga a természet szolgáltatja a csodás hátteret.

6. Keressetek alternatívákat!
Ha valami túl drágának tűnik, nézzetek utána, hogy van-e olcsóbb vagy akár ingyenes megoldás. Készíthettek például saját meghívókat, vagy a két lelkes édesanyára bízhatjátok a vendégváró falatok elkészítését, ezek ráadásul személyesebbé is teszik az eseményt.

7. Bátran kérjetek segítséget!
Ne féljetek megkérni a családotokat, barátaitokat, hogy segítsenek Nektek a szervezésben. Külső szemlélőként olykor sokkal könnyebb meglátni, hol lehet spórolni, nem beszélve arról, ha valakinek friss tapasztalata van a szervezést illetően.
Ha az álmotok egy különleges esküvőhelyszín Pest megyében, tudunk adni még egy tippet. A Fenyőharaszt kastélyszállót rengeteg pár választja, méghozzá nem véletlenül, hisz kevés ennyire szép helyszín akad a környéken. Esküvő kastélyban? Miért is ne?
 

További hírek