Ugrás a tartalomra

Hetedszer is Disznókő Tokaj Futókör

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 29. vasárnap 13:38
A három egyéni és egy váltó számot kínáló Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutó viadalt október 13-án, vasárnap már hetedik alkalommal rendezik meg a világörökség részét képező borvidéken. A versenyre csak előnevezni lehet, melynek határideje október 6. éjfélkor jár le.

Az amatőrök és profik által is kedvelt szabadidősport esemény rendezője, a miskolci Marathon Club, Magyarország első hegyi futóversenyének, a 27 éves Bükki Hegyi Maratonnak és a 18 esztendős Miskolci Barátság Maratonnak a szervezője. Az eseménynek otthont adó, a házigazda szerepét kezdettől fogva kiválóan ellátó, Mészáros László vezette Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet munkatársai mellett a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány munkatársai is nélkülözhetetlen segítséget adnak az esemény színvonalas lebonyolításához.

A szlovák sportolók által nemzetközivé avatott, minden korosztály számára sportolási, mozgási lehetőséget kínáló verseny Tokaj-Hegyalján, a Mezőzombor szomszédságában található Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, valamint a szomszédos birtok dűlőin, erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szintemelkedésű körpályákon (5,2 km és 10 km) lesz majd.

Az 5,2 km-es, a 10 km-es és a 20 km-es egyéni versenyszámok mellett idén is lesz félmaratoni váltó (4x5,2 km). A szervezők ezúttal is meghirdették a “borász-váltó” kategóriát, abban a reményben, hogy minél több hazai vagy akár külföldi borászati cég képviselői is futócipőt húznak egészségük és a csapatépítés jegyében.

A versenyre a természeti környezet védelme miatt csak négyszáz futó indulását (beleértve a váltók tagjait is!) tudják elfogadni a rendezők, akik javaslata alapján érdemes folyamatosan figyelni a „nevezettek” listáját itt, ahol a részletes versenykiírás is megtalálható, valamint a tavalyi fotókat is meg lehet tekinteni. Előnevezés október 6-án, vasárnap 24 óráig. Lényeges, hogy egy sportoló csak egy versenyszámban nevezhet. Helyszíni nevezés nincs.

Már leadta nevezését a magyar hosszútávfutás legendája, az egyebek mellett 100 km-es Európa-bajnok, Sparthatlon győztes, hatszoros Bécs-Budapest Ultramaraton győztes Bogár János és párja, Varga Ildikó. A két kiváló sportember egyaránt első helyet érdemelt ki a májusi, nagy sikerű Kassa-Miskolc Ultramarathonon.

Rajtszám átvétele október 13-án, vasárnap, 08:00-09:45-ig (20 km ,10 km) és 08:00-10:15-ig (5,2 km, 4x5,2 km). A 20 és a 10 km-es futam rajtja 10 órakor lesz, míg az 5,2 km és a 4x5,2 km résztvevői 10.30-kor indulnak.

A Disznókő Szőlőbirtok jóvoltából minden 18 év feletti nevező egy üveg 2017-es évjáratú kései szüretelésű bort kap ajándékba. A célban a Sárga Borház Étterem jóvoltából meleg egytálételt  kínálnak és jár majd az  egyedi befutóérem is mindenkinek. A versenyközpontban gyermekfelügyelet is biztosítanak és a rajt előtt, 8:00-10:00 óra között, valamint a célba érkezés után, 15:00 óráig – helyszíni bejelentkezés alapján – lehetőséget kínálnak a BEMER-masszázs terápia különböző kezeléseinek igénybevételére. Mindkét szolgáltatás térítésmentes lesz.

Az eredményhirdetés előtt – két alkalommal – borkóstolóval egybekötött előadáson vehetnek részt a futók, melyet követően kvízszelvény kitöltésére lesz lehetőség. A helyes megfejtők között értékes Disznókő-borokat sorsolnak ki a helyszínen, az eredményhirdetéskor.

A VII. Disznókő Tokaj Futókör napján, azonos helyszínen rendezik meg a Tokaj-Hegyalja Piacot kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal, melynek látogatása ingyenes.

További információ: tel: 30/7212-403; 70/391-9136; e-mail:steveszucs@gmail.com és mate@hegyimaraton.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!