Ugrás a tartalomra

A hétvégén több vonat közlekedik Szilvásváradra, a Négyesfogathajtó Világbajnokság helyszínére

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 03. kedd 20:14
Két pár mentesítő vonatot indít a MÁV szeptember 7-én és 8-án az Eger-Szilvásvárad vonalon. 
Képünk illusztráció / Fotó: iho.hu

Szilvásváradon szeptember 4-től 8-ig rendezik meg a negyvenedik FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságot. Az utasforgalom várható megnövekedése miatt az Eger–Szilvásvárad vonalon szeptember 7-én és 8-án az alapmenetrend szerinti négy vonatpáron felül két pár mentesítő vonat is közlekedik - tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV-Volán-csoport.

Az utazóknak a Füzesabonyból 9:25-kor induló személyvonatot javasolják, amellyel közvetlenül elérhető Szilvásvárad. A járat bővített kapacitással és kerékpárszállító kocsival közlekedik. Budapestről Eger felé az óránként közlekedő Agria InterRégió vonatokat ajánák, amelyek légkondicionált, modern, alacsonypadlós motorvonatokkal közlekednek.

A hazautazáshoz is többlet szerelvényeket és vonatokat állít forgalomba a vasúttársaság Szilvásvárad és Eger között, amelyek szintén csatlakoznak a Budapestre tartó Agria InterRégiókhoz. A Szilvásváradról 16:51-kor induló mentesítő személyvonat hosszabb útvonalon, Eger érintésével Füzesabonyig közlekedik.

Felhívják a figyelmet, hogy pályafelújítás miatt az IR87-es Agria InterRégiók menetrendje változott, erről itt tájékozódhatnak.

A rendezvényre a Volánbusz a menetrendben meghirdetett autóbuszjárataival is utazhatnak. A MÁV és a Volánbusz javasolja, hogy használják a tervezésnél az emma.mav.hu oldalt.

Az egynapos kiránduláshoz a Magyarország24 napijegy megvételét javasolják, de a járatok természetesen igénybe vehetők az ország- és vármegyebérletekkel is. A menetjegyek megvásárlásánál érdemes használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is, ahol már a Volánbusz járataira is megválthatók a helyközi menetjegyek és helyjegyek.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!