Ugrás a tartalomra

Hivatalosan is a Miskolci Egyetem lett a fenntartója a Földes Ferenc Gimnáziumnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 01. csütörtök 13:05
A Földes Ferenc Gimnázium fenntartójaként nyilvántartásba vette a Miskolci Egyetemet az Oktatási Hivatal. A hivatalos hatósági határozat augusztus 1-jei hatállyal lépett életbe.
Fotó: Osztie Tibor

Az Oktatási Hivatal döntésének indoklásában emlékeztetett: a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói jogának átadását a Miskolci Egyetem kezdeményezte a Miskolci Tankerületi Központnál a felsőoktatási intézményt fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával.

A kérelemnek egyszerűsített döntéssel adtak helyt, aminek alapján az egyetem fenntartói jogát augusztus 1-jei hatállyal nyilvántartásba vették. A fenntartóváltással a gimnázium köznevelési feladatai változatlanok maradnak - írja a Miskolci Egyetem.

A fenntartói jogok átadását a Köznevelésért Felelős Államtitkárság 2024 májusában engedélyezte. A döntést követően az egyetem rektora, Horváth Zita elmondta: a Miskolci Egyetem hosszú távú oktatásstratégiai tervei között fogalmazta meg a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói feladatainak átvállalását azzal a szándékkal, hogy az intézmény a jövőben az egyetem gyakorlóiskolájaként működjön. Az egyetem a minőségi oktatást és a tehetséggondozást szem előtt tartva szeretne hozzájárulni Miskolc oktatási kultúrájának erősítéséhez - fogalmaz a közlemény.

A Földes Ferenc Gimnáziumnak helyet adó ingatlan és az oktatási feladat ellátáshoz szükséges ingó vagyonelemek vagyonkezelői jogának átadásáról július 18-án döntött Miskolc város közgyűlése.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!