Ugrás a tartalomra

Hogy az Ön asztalán is legyen a Bükki Borvidékről

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 15. hétfő 16:30
Stratégiai megállapodást írt alá Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és a Bükki Borvidékért Egyesület képviselője, hogy ezt a méltatlanul háttérbe szorult borvidéket újra feltegyék a magyar bortérképre. Az így létrehozott szövetség szerepel a miskolci Avas-hegy turisztikai terveinek megvalósításában.
Fotó: Végh Csaba

– Azt gondoljuk, hogy érdemes újra éleszteni az elmúlt évszázadban sajnos feledésbe merült és részben lepusztulni hagyott borvidéket. Hiszen ha a város neve összeforr a Bükki borvidékkel, akkor ez kölcsönösen erősítheti mindkét felet – nyilatkozta Veres Pál polgármester.

Az eseményen bemutatták a Bükki Borvidékért Egyesület borát, amit Bálványnak neveztek el. Hajdú Roland, a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület elnöke elmondta, a borvidék történetében először debütált egy közösségi bor. – A név hallatára a Bükk 956 méter magas csúcsára, a Bálványra asszociálunk. Meg van egy szimbolikája is az egésznek, hogy valami olyan emberi kéz által alkotott dolog, amit csodálunk valamilyen tulajdonsága miatt – mondta az elnök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!