Ugrás a tartalomra

Hogyan győzd le a Candida fertőzést? Íme 4 hatásos módszer

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 12. csütörtök 12:08
A Candida albicans egyike azon élesztőgomba-fajtáknak, amelyek az emberi bélflórában lakoznak. Az egészséges szervezetben is megtalálható, ám ha túlságosan elszaporodik, akkor több kárt okoz, mint hasznot.

Ráadásul a Candida fertőzést sokszor nem egyszerű azonosítani, hisz igencsak szerteágazó tüneteket okoz, például ekcémás bőrt, gyomorpanaszokat, migrénes fejfájást, levertséget, vastagbélgyulladást. 

A fertőzés ténye candida teszttel viszont egyértelműen igazolható, így ha a panaszokat valóban ez okozza, akkor itt az ideje fellépni a Candida ellen, hogy a szintje ismét visszaállhasson a normális szintre! Ehhez szerencsére nincs szükség gyógyszerekre sem, ha alkalmazod az alábbi módszereket:

1. A túlszaporodott Candida kiirtása

A legelső feladat, hogy leszámolj a túlnépesedett Candida kolóniával, amiben segít a Myrobalan NoDida kapszulája. Ez a készítmény egy olyan természetes étrend-kiegészítő, ami 18 gyógynövény komplexét tartalmazza. A termék fogyasztása csökkenti, vagy akár teljesen meg is szünteti a panaszokat azáltal, hogy visszaállítja a szervezetben a Candida szintjét az egészséges mértékűre. 

2. A Candida éheztetése

A Candida szaporodásának kedvez a cukor és az élesztő, hisz mondhatni ezek a kedvenc “csemegéi”. A képlet tehát egyszerű: ki kell iktatni őket az étrendből, legalábbis addig, amíg a probléma fennáll (ha pedig teljesen elhagyod, csökken az esélye annak, hogy a jövőben ismét gondot okozzon a Candida)!

Persze célszerű itt is a fokozatosság elvét szem előtt tartani, hisz a hirtelen megvonás sokkszerű élményt okoz a szervezetnek.

Mindemellett jó hír, hogy nem kell lemondani az édes ételekről és pékárukról, hisz a cukor és az élesztő is helyettesíthető egészségesebb alternatívákkal. Édesítésre például használhatsz xilitet, eritritet, steviát, vagy akár mézet, juharszirupot. Az élesztő használata pedig kiválható sütőporral vagy kovásszal.

3. A test méregtelenítése

A sok feldolgozott élelmiszer fogyasztása miatt egyébként is ajánlott évente 1-2 alkalommal egy alapos méregtelenítő kúrát tartani, Candida fertőzés esetén pedig különösen indokolt. Egy tisztítókúra nemcsak a felesleges Candidától szabadít meg, hanem kivezeti a belekből a lerakódott salakanyagokat és toxinokat is. 

A méregtelenítés során mellőzni kell mindenféle feldolgozott élelmiszert, magas rosttartalmú zöldségeket és gyümölcsöket kell fogyasztani, az ételeket friss hozzávalókból elkészíteni, és persze nagyon fontos a bőséges folyadékfogyasztás (ásványvíz vagy gyógytea) is. A folyamatot továbbá meg lehet támogatni méregtelenítést elősegítő gyógynövényes készítményekkel is. 

4. Az immunrendszer erősítése

A Candida és az immunrendszer gyengülése között kölcsönös kapcsolat áll fenn, hisz a gomba szaporodásának kedvez a gyenge immunrendszer. Immunerősítéssel viszont meggátolható a Candida szintjének túlzott megemelkedése.

Az immunerősítéshez kulcsfontosságú a helyes táplálkozás, a testmozgás és az immunerősítő táplálékkiegészítők fogyasztása is.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!