Ugrás a tartalomra

A honvédség fertőtleníti a miskolci idősotthonokat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 29. szerda 15:16
A munkálatok az intézmények nagy részében még a héten befejeződhetnek.
Fotó: Juhász Ákos

Megkezdődött a múlt héten a miskolci idősotthonok fertőtlenítése. Amint az ismert, a munkálatokat a járványhelyzet miatt korábban az országos tisztifőorvos rendelte el: ennek értelmében az ország összes bentlakásos idősotthonában el kell végeznie a munkát a Magyar Honvédségnek.

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója portálunk érdeklődésére megerősítette, a munka a város által fenntartott otthonokban is megkezdődött.

- Intézményünket még az elmúlt héten kereste meg a Magyar Honvédség, ezt követően pedig be is jártunk a hat egységünkből ötöt, ezekben kezdődött meg a munka először. A hatodikat, az Őszi Napsugár Otthont, az intézmény  méretére tekintettel  a székesfehérvári vegyi egység   fogja fertőtleníteni egy későbbi időpontban – mondta Gúr Péter Attila.

Két gondozóházban, az Arany Alkony és az Észak-kiliáni Szolgáltatási Központokban  már a múlt héten megtörtént a fertőtlenítés. A munka ezen a héten kedden folytatódott további két otthonban: akkor az Aranykorban és a Bulgárföldi egységben dolgoztak a szakemberek, a mai nap a Szent Hedvig Otthonban folytatódik a munka.

Fotó: Juhász Ákos

- A munkálatok során hypo-s,illetve alkoholos alapú szerrel dolgoznak a szakemberek, emiatt a fertőtlenítés ideje alatt a lakók nem tartózkodhatnak az épületben, pontosabban az adott épületrészben. Ez utóbbi pontosítás nagyon fontos, az egyeztetések alapján ugyanis kiderült, van lehetőség a szakaszos munka végzésére. Ez nekünk  nagy segítség, hiszen a mostani aktuális szabályok mellett nagy nehézséget jelentett volna három-négy óra hosszára más egységben elhelyezni az ellátottjainkat. Eddigi tapasztalataink alapján azt  tudom elmondani, hogy a honvédség munkatársai nagyon rugalmasan és segítőkészen álltak a feladathoz, aminek köszönhetően a kollégáinkkal együtt  gyorsan és hatékonyan lezajlik a munka. Bízom benne, rövidesen minden otthonunkban nagyobb fennakadás nélkül megtörténik a fertőtlenítés ez most mindannyiunk közös érdeke – hangsúlyozta Gúr Péter Attila.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!