Ugrás a tartalomra

Hosszabbításban kiharcolt egyenlítéssel, de kinn vagyunk az EB-n!

24.hu
Utoljára módosítva
2023. november 16. csütörtök 20:12
A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Bulgáriával az Európa-bajnoki selejtezők 7. fordulójában.

Magas letámadással kezdett a magyar válogatott, amiből gyorsan kiharcolt egy szabadrúgást. Ezt Szoboszlai Dominik erősen belőtte az ötösön belülre, Ádám Martin pedig beletette a fejét, ezzel szereztünk vezetést a 10. percben. Ezután is nyomtak még a magyarok, de lassan felébredt a bolgár csapat és az első alkalommal betalált, amikor sikerült kijátszania a letámadó ellenfelet. Despodovhoz került a labda jobb oldalon, majd ő nem lőtte el, hanem középre gurított vissza, az érkező Delev pedig 13-14 méterről a bal fölső sarokba lőtt.

Ezt követően újabb fordulat jött, az első gólunk előtt szabálytalankodó Antov rálépett Ádám lábára, így második sárga lappal kiállt. Majdnem Gruev is a sorsára jutott, miután Botka Endre harcos labdaszerzése után ütközött a két játékos. Elsőre piros lapot kapott Gruev, ám a játékvezető megnézte a VAR felvételeit és végül a magyar védőnek adott sárgát színészkedésért.

Térfélcsere után növelte a tempót Rossi csapata, de Kerkez Milos egy meggondolatlan becsúszással megkapta a második sárga lapját is, így ő is kiállt. Folyamatosan a magyarok irányítottak a meccsen, a bolgár csapat csak egyszer-egyszer jutott el a kapunkig. Egyszer viszont eljutott és nagy baj lett belőle. Despodov átesett Szalai Attila lábán, amit megevett a bíró. Érthetetlen, de a videobíró ezt az esetet nem nézette vissza, Despodov pedig kíméletlenül a bal fölső sarokba lőtt.

Nagyon nyomott a magyar csapat, de sem a beadások, sem Szoboszlai Dominik szabadrúgásai nem akartak bejutni a kapuba. Végül a hosszabbítás utolsó perce hozta össze a sikert, Szoboszlai beívelésénél Petkov a saját kapusát megelőzve bólintott a hálóba. Ezzel a találattal jutott ki a magyar válogatott az Eb-re!

(24.hu)

(Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!