Ugrás a tartalomra

Hosszú volt az augusztusi régiségvásár

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 02. vasárnap 19:21
Nemcsak térben, hanem időben is, hiszen volt olyan árus, aki még fél 5-kor pakolt el. A Villanyrendőrt pedig jócskán elhagyták, akik lejjebb terítették ki pokrócaikat. Mindent összevetve gazdag volt az augusztusi Miskolci Régiségvásár.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Minden hónap első vasárnapján települnek ki a miskolci főutcára a régiségkereskedők. Az ország minden tájáról érkeznek ide, de most már nemcsak a portékáikat kínálók, hanem a vásárlók is. Sokszor hallani a szláv nyelveket is, ami azt jelzi, számtalan külföldi megfordul az ország legnagyobb régiségvásárán.

Most lemezgyűjteményből válogattak a vásárlók. Kincsekre lelhettek, akik belenéztek a kitett dobozokba. A hófehér porcelántárgyak mellett pedig kínáltak lábbal hajtható lovaskocsit és kisautót a nyolcvanas évekből. A régiségek mellett persze helyet kapnak az igényes kézműves portékák is, mint a házi szőttesek és a színezett üvegek.

Némely tárgy már bizonyára sokadszorra „látja” ugyanazokat a vevőket, hiszen sokan járnak ki visszatérően a vásárra, ahol vannak, akik akár minden hónapban ugyanazokat a tárgyakat keresik, például kisvonatot.

További hírek

Olvasnivaló