Ugrás a tartalomra

Hubay György és Nagy Ákos köszöntötte nőnap alkalmából a Bársony úti óvónőket

Szabadi Martina
Utoljára módosítva
2019. március 09. szombat 14:22
Hubay György országgyűlési képviselő és Nagy Ákos önkormányzati képviselő virággal köszöntötte a Nemzetközi Nőnap alkalmából a Százszorszép Óvoda Bársony János Úti Tagóvodájának dolgozóit. Megköszönték áldozatos munkájukat, a felnövekvő generáció nevelését.
Fotó: Mocsári László

– A nőnap arra ad alkalmat, hogy a nők társadalomban betöltött szerepét méltassuk. Szeretném megköszönni a hölgyek áldozatos munkáját. Önök nem csupán feleségek, anyák vagy nagymamák, de a munkájuk hozzájárul a magyarság jövőjéhez. Önök nevelik az emberpalántákat, s ezért hatalmas köszönettel és hálával tartozunk – intézte köszöntő szavait az óvónőkhöz Hubay György országgyűlési képviselő, majd fehér rózsaszálakkal is megköszönte munkájukat. 

Mint mondta, a társadalom tisztelete és megbecsülése mellett Magyarország kormányának megbecsülése és tisztelete is fokozottan kijár a felnövekvő generációkat nevelő és támogató óvónők és pedagógusok irányába, hiszen ők gondoskodnak a gyermekek neveléséről és felkészítik őket a társadalomba való beilleszkedésre. Kitért arra is, hogy a kormány családokat és nőket támogató politikájának mintájára maga is megbecsülését fejezi ki pedagógus vagy ápolói, tehát a támogató munkát végző női csoportok felé. 

Nagy Ákos érdeklődésünkre elmondta: – Nőnap kapcsán egyetlen kérdést kell ilyenkor a férfiaknak feltenni: milyen lenne a világunk nők nélkül? Úgy gondolom, belegondolni is borzasztó. Köszönetet mondani jöttünk ma, az óvónők azok, akik családjuk ellátása mellett ellátják gyermekeinket is, és nevelik őket. Nem csupán mint pedagógusoknak, hanem mint nőknek is hálásak vagyunk nekik – mondta az önkormányzati képviselő.

A Bársony János úti óvoda vezetője, Barsi Zsoltné a dolgozók nevében mondott köszönetet a kedves gesztusért. – Az óvodában 240 gyermeket látunk el 17 óvónénivel, 9 dajkával és 3 pedagógiai asszisztenssel karöltve. Nagyon jó érzéssel vettük tudomásul, hogy fontosak vagyunk és nőnap alkalmából is megemlékeztek rólunk – hangsúlyozta.

A Miskolc Televízió riportja

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!