Ugrás a tartalomra

Húsz év után látogattak ismét Miskolcra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 28. péntek 21:17
Nálunk tartják hétvégén a XII. Bányász-Kohász-Erdész Szakmai Napok és Konferenciát. 
Kezdetét vette a „XII. Bányász-Kohász-Erdész Szakmai Napok és Konferencia a Fenntartható Fejlődésért” háromnapos program pénteken. Fotó: Osztie Tibor

Idén ismét Miskolc ad otthont annak a találkozónak, amelyet utoljára 2004-ben rendeztek meg városunkban. Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület az Országos Erdészeti Egyesülettel, valamint Miskolc önkormányzatával és a Miskolci Egyetemmel összefogva rendezi meg ugyanis az Országos Bányász-Kohász-Erdész Találkozót.

A „XII. Bányász-Kohász-Erdész Szakmai Napok és Konferencia a Fenntartható Fejlődésért” programjai péntek kora délután vették kezdetüket a Generali Arénában (Miskolc Városi Szabadidőközpont). De készülnek rendezvényekkel a Miskolci Egyetem C/2 épületében és más helyszíneken is.

A galériáért kattints a képre!

A háromnapos rendezvénysorozat fővédnökei Veres Pál, Miskolc polgármestere, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Kiss László, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, valamint Szombatfalvy Anna és Jármai Gábor, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület alelnökei.

Az ország legtávolabbi szegletéből is érkező vendégek a színes programkavalkád keretében egyebek mellett Miskolctapolcával, mint fürdővárossal, illetve a Herman Ottó Múzeummal is megismerkedhetnek. Már az első napon ásványbörzével várták a bükkaljai borászok standjainál az érdeklődőket. Majd a szervezők emlékfát is ültettek a Népkertben.

A péntek koraesti ünnepélyes megnyitó előtt még a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Karának harsona kvartettje is felcsendült, és a Szinvavölgyi Néptáncműhely is fellépett a Generali Arénában tartott nyitónapon. A programsor szombaton ugyancsak ott és számos külső helyszínen folytatódik. Míg vasárnap az egyetem C/2 épületébe várják azokat, akik a találkozóra korábban regisztráltak.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!