Ugrás a tartalomra

A kanapénkra költözött az Avasi Kvaterka - ÉLŐ!

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2020. április 25. szombat 17:49
A megszokott vidám programokat és a bükki borokat házhoz viszi az Avasi Kvaterka egy kanapé fesztivál formájában. Ezúttal otthon kvaterkázhatunk a nappaliban, az erkélyen vagy akár a kertben, de ugyanúgy együtt kóstolhatjuk meg a bükki nedűket a borászokkal, koccinthatunk a zenészekkel, és részesei lehetünk a különleges kvaterka hangulatnak. 

Az online műsor április 25-én, szombaton 17 órakor kezdődik, és egészen éjfélig tart az Avasi Kvaterka facebook oldalán és YouTube csatornáján. A szobakoncertek keretében fellép az Agyagbanda, Ildi Rider és a Bari Lacika trió. 17:00-18:00 óra között Miskolc főépítészével, Szunyogh Lászlóval online lehet beszélgetni az avasi csapadékvíz elvezetési projekt munkálatairól és a következő lépésekről. Mindeközben persze indulhatnak a borkóstolók, ahol együtt lehet kvaterkázni a borászokkal a kanapékon. Otthoni poharakba kerülhetnek Hajdu Roland, Hetedhét Pince, Gallay Kézműves Pince, Sándor Zsolti, Palmetta Pincészet, K. Tóth Szabolcs, Mezei Szőlőbirtok és Pincészet nedűi.

Avasi Kvaterka 2019 szeptemberében. Fotók: Végh Csaba

A kialakult vírushelyzet miatt az Avasi Kvaterka programsorozatot idén rendhagyó módon nem az Avas lankáin, hanem az online térben rendezik meg. A már jól megszokott kvaterka hangulat azonban nem marad el, hiszen ha ezúttal a közönség nem mehet fel a hegyre, akkor a szervezők elviszik a hegyet az otthonaikba a kedvenc bükki boraikkal együtt. A cél többrétű: egyrészt arra buzdítani mindenkit, hogy maradjon otthon és ehhez megfelelő programot biztosítani, ezzel segítve a megelőzést és lassítva a vírus terjedését. Emellett segítik a nehéz helyzetbe került helyi borászokat, enyhítve a bortermelők kárát, de ugyanakkor a vírus ellen küzdő segélyszervezetek ellátó munkáját is támogatják – fogalmazott korábban a rendezvény szervezője, Burgony Péter. 

Így hát megálmodták az Avasi Kvaterka Online rendezvényt, amit szombaton tartanak meg, de már április 18-a óta meg lehet rendelni a bükki borászok borait, hogy mindenkihez időben odaérhessenek a kóstolnivaló nedűk.  Az avasikvaterka.hu oldalról egy héten keresztül 20-30 százalékos kedvezménnyel rendelhettünk bükki borászok borait. Április 23-a csütörtöktől pedig a borok mellett miskolci éttermek kínálatával is bővült a választék az oldalon, amelyek szintén megrendelhetőek a kanapéfesztiválra.

Rendelésünkkel a vírus ellen küzdő segélyszervezetek ellátó munkáját is támogathatjuk. Az Avasi Kvaterka szervezője, a Szent György-hegy Alapítvány támogatói jegy formájában gyűjt pénzt a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény részére, megrendelésenként minimum 1000 forint értékben. A további támogatói felajánlásokat a Szent György-hegy Alapítvány Takarékbank 54600353-16011384 számú számláján tudják fogadni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!