Ugrás a tartalomra

Idén is keresik Miskolc Polgármesterének Borát

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 25. csütörtök 14:32
Miskolc és a Miskolc és Környéke Hegyközség, valamint a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület meghirdette Miskolc Polgármesterének Bora 2024. évi borversenyét a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa borversenyekre vonatkozó részvételi szabályzata alapján.
Ízelítő a tavalyi borversenyből /Fotó: Mocsári László

A borverseny augusztus 9-én (pénteken) 14 órától lesz az Avasi Présházban. A borverseny fővédnöke Veres Pál, Miskolc polgármestere, az elnök Hunyadi Judit, Miskolc és Környéke Hegyközség hegybírója. A borversenyre kizárólag a Bükki Borvidéken működő hegyközségek közigazgatási területén készült borokkal lehet nevezni. A nevezett minta feleljen meg az OBV részvételi szabályzatában foglaltaknak. A nevezett bor forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező bor lehet és a mintából a nevezés napján a termelőnél álljon rendelkezésre legalább 250 palack - tudatta az önkormányzat sajtó osztálya. 
 
Ebben az évben lehetőség nyílik azon avasi, illetve bükki feltörekvő borászoknak is legbecsesebb bortételeik megmérettetésére, akiknek nincs még borászati üzemengedélyük, így bort forgalomba nem hozhatnak. Ezeket a bortételeket külön kategóriában értékelik, ha valamelyiket kiemelkedőnek találja a zsűri, az Polgármesteri Különdíjban részesülhet.
 
Mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások. A „Miskolc Polgármesterének Bora 2024” címet elnyert bor 250 palack mennyiség erejéig, a nevezési lapon vállalt bruttó átadási áron, a rendező által biztosított egyedi arculat használatával a termelő által legyártott boroscímkével ellátva Miskolc Város Önkormányzata rendelkezésére kell, hogy álljon, amennyiben arra az önkormányzat igényt tart.

Bormustra 2023 /Fotó: Horváth Csongor

A minták átvétele, a nevezés határideje: augusztus 6-án és augusztus 7-én 10 és 16 óra között (Végső határidő: augusztus 7. 16 óra). Nevezési díj nincs. A minták leadásának helye: Avasi Présház, Miskolc, Lonovics u. 9.
 
Nevezhető kategóriák és maximális bruttó átadási árak:

Fehér bor                                        4000 Ft/palack
Rozébor                                          4000 Ft/palack
Vörös bor                                        5000 Ft/palack
Desszert bor (maradék cukros)      5000 Ft/palack
Natúr bor                                        4000 Ft/palack
 
A verseny résztvevői mintánként 3 palackot adnak le a borátvétel során, eredeti, palackos kiszerelésben, azonosításra alkalmas címkével ellátva, mely tartalmazza a bor megnevezését, a bor kategóriáját (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjáratát, termőhelyét, a termelő nevét és címét, valamint az FHA kódot. (a csatolt NEVEZÉSI LAP alapján)
 
Kérdés esetén további felvilágosítás: Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Sport Osztály
Koczurné Bencs Ilona kulturális referens, 0630 570-0514. 
 
Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület Dr. Tamási András, 0630 952 6458.
 
Mintaleadással kapcsolatos kérdés esetén Radeczky János, 0620 954 8160.
 
Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a Bükki Borok Napján, augusztus 17-én (szombaton) 18 órakor kerül sor az Avasi Présháznál. 

A nevezési lap INNEN tölthető le. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!