Ugrás a tartalomra

Idén is keresik a város borát

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 09. hétfő 13:38
A város önkormányzatának rendezésében, a Miskolczi Borbarátok Társasága közreműködésével, a térségben működő hegyközségi tanácsok és a városban tevékenykedő civil boros szervezetek támogatásával idén is borverseny keretei között választják ki Miskolc borát.

A borversenyre nevezni lehet a bükki, az egri és a Tokaj-Hegyaljai borrégióból származó borokkal. Mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások. Nevezési díj nincs.

Illusztráció; Fotó: Horváth Csongor

A versenyre nevezni az alábbi feltételek elfogadásával lehet:  
- a „Miskolc Város Bora 2022” cím elnyerése esetén az alább felsorolt mennyiségben és eladási áron, palackos kiszerelésben, a rendező által biztosított egyedi címkével ellátva az önkormányzat rendelkezésére bocsátja, ha arra az önkormányzat igényt tart.

-  a „Miskolc Város Bora 2022” cím elnyerése esetén az önkormányzat részére biztosítandó kereten kívül rendelkezzen további tartalékkal, melyre a versenyt követő várható nagy érdeklődés miatt van szükség. Javasolják, hogy a miskolciak és a városba érkező vendégek várható igényére tekintettel kereskedelmi forgalomban is elérhető legyen a díjnyertes bor.
- Fehérbor esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 2500 Ft/0,75 literes palack eladási áron.

- Vörösbor esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 3500.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.

- Édes borkülönlegesség esetén kb. 500 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 5000.-Ft /0,3-0,5 literes palack eladási áron.

A verseny résztvevői mintánként 4 db palackot adnak le a borátvétel során, eredeti 0,5 l-es, vagy 0,75 l-es kiszerelésben, azonosításra alkalmas címkével ellátva, mely tartalmazza a bor fajtájának megnevezését, a bor kategóriáját (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjáratát, termőhelyét, a termelő nevét és címét.

A „Miskolc Város Bora 2022” címet fehérbor, vörösbor, illetve borkülönlegesség kategóriában ítélheti oda a bíráló bizottság, amennyiben talál az adott kategóriában a cím viselésére méltó bort. A „Miskolc Város Bora 2022” címet elnyert termelők jutalma a cím használatán túl egy-egy díszes diploma és serleg, valamint nevük és boruk felkerül a városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is. A nyertes borok termelői az elnyert címet megjelenítő egyedi címkét vagy éremcímkét mindaddig feltüntethetik a nyertes bort tartalmazó palackjaikon, amíg az adott bortétel el nem fogy.

A bormintákat az Avasi Bortanyán veszik át május 9-10-11-én, 11:00–16:00 óra között. A borversenyt ugyanitt rendezik meg május 12-én 9 órától. A díjak ünnepélyes átadásának ceremóniáját az Avasi Borangolás keretein belül tartják, május 12-én 18:00 órakor a Bortanya Dísztermében, annak emlékfal-avatását megelőzően. A verseny fővédnöke Veres Pál, polgármester. 

A borversennyel kapcsolatban további információ kérhető Koczurné Bencs Ilonától a bencs.ilona@miskolc.hu e-mail címen és a +36/30-5700-514-es telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!