Ugrás a tartalomra

Idén nyáron is hódít a Gasztroplacc

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 06. szombat 17:58
Akik már tavaly voltak, azok újra ezt a programot választják. Júliusban négy pénteken kínálják finomabbnál finomabb ételeiket éttermek és nedűiket borászok. A következő Gasztroplacc tehát jövő pénteken várja az újabb és újabb vendégeit a Művészetek Háza elé.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A Gasztroplacc első péntekjén az ételekről a Pizza, Kávé, Világbéke és a Borsodburger gondoskodott, míg a borokat Sándor Zsolt Organikus Pincészete, a BottleLife és a SanzonTokaj kínálta. Egy órával a kezdés után a Zolio Art Project adott műsort. Gyerekeknek külön sarkot rendeztek be, valamint volt dj és fényfestés.

Dudás Szabolcs, az Anyukám mondta étterem tulajdonosa elmondta, kemencében sütnek egy pitát, amit kettévágnak, közepét fűszeres mangalicalapockával, barbecue-s tojással töltik meg, amihez friss és savanyított zöldséget tesznek. – Ezt a vietnámi szendvics inspirálta. Hoztunk még Rákóczi túróst, mert barackszezon van, és bodzaszörpöt is.

Csoma Orsolya már tavaly is kilátogatott a barátaival a Gasztroplaccra, és nagyon tetszett nekik a rendezvény egész hangulata. – Most kifejezetten az Anyukám mondta étterem miatt jöttem, mert nagy kedvencem az is és a Világbéke is itt, Miskolcon. Láttam azt is a hirdetésekben, hogy változatos programok vannak minden pénteken, úgyhogy tervezzük, hogy későbbi péntekeken is visszajövünk.

Balog Edina elmesélte, hogy a baráti társaságuk úgy döntött, ezt a programot választja ma estére, mert jól esik ebben a szép időben borozgatni kicsit. – Tavaly voltunk ezen a rendezvényen, és akkor nagyon megtetszett a hangulata, hogy különböző ételeket és borokat lehetett kóstolni, és a borászokkal beszélgetni.

A következő Gasztroplacc jövő pénteken lesz, ahová a Drót Bisztró, a Végállomás Bistorant és a Desszertem települ ki ételeivel, borokat a Bűdi Borház és Szőlőbirtok, a tokaji Barkland Pincészet, és az egri Orsolya Pince kínál majd. A fellépő a Kalóz Capriccio lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!