Ugrás a tartalomra

Idén sem zakatol a Mikulásvonat Lillafüreden

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 29. szombat 17:43
A napokban jelentették be a szervezők, hogy 2020-hoz és 2021-hez hasonlóan idén sem jár majd a Mikulásvonat és nem nyitja ki kapuit a Lillafüredi Mesebirodalom. Az utóbbi két évben a pandémia, idén pedig a gazdasági válság miatt marad el a népszerű adventi rendezvény. 
Legutóbb 2019-ben szervezték meg a népszerű rendezvényt. Fotó: Juhász Ákos

A szervező Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Boda Péter jelentette be a hírt a Diósgyőri Mikulásvonat facebook oldalán

- Két esztendő telt el, két Mikulásvonat rendezvény maradt el azóta, hogy a Covid megjelent életünkben. Rettenetesen nehéz időszak volt, és mindennapi életünkben rengeteg dolgot megváltoztatott. Hála Istennek ezt az időszakot sikerült lezárni, a korlátozások feloldásra kerültek, és mindenki abban bízott, hogy sikerül újraindítani a rendezvényt, újra zakatolni fog a Mikulásvonat, újra kinyitja kapuit a Mesebirodalom! Rengeteg érdeklődést, biztatást kaptunk mindenkitől, jeleztétek mennyire várjátok az újrakezdést, hogy legyen újra egy olyan Mikulásvonat, mely az alapítványi szervezéshez méltóan kedvező áron, a sérült gyermekek irányába nyújtott jótékonysági kiemelt célt sem feledve, egy minőségi programmal ünnepi hangulatot teremt és egy színvonalas műsorral elvarázsol, mesevilágra jellemző szeretetteljes légkörben – írja a bejegyzésben Boda Péter.

Mint fogalmaz, ennek megvalósítását a rendezvény első 18 évében a kisvonatot üzemeltető Északerdő Zrt. kiemelkedő infrastrukturális és szakmai támogatása mellett azzal sikerült elérnie a Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítványnak, hogy a kuratóriumuk tagjai főállásuk mellett a szabadidejüket feláldozták a sikerért, a rendezvényszervező partnercégük társadalmi szerepvállalásként nem piaci alapon látta el a feladatait, és volt egy saját művészeti társulatuk, amely kimagasló színvonalon, szívvel-lélekkel hozta létre és játszotta el a műsorokat. - Közismert és elismert volt programunk, ami segítette elérni az évenkénti 20.000 fős utasszámot, a teljes kapacitás kihasználtságát, ezzel biztosítva a kedvező árképzés lehetőségét és a rendezvény stabil gazdasági hátterét – hangsúlyozza a kuratóriumi elnök.

"Sajnos a Covid és a jelenlegi gazdasági és „rezsiválság”, valamint a kimaradt két esztendő következtében minden megváltozott. ELFOGYTUNK! A rendezvény szervezésében résztvevő alapemberek, szereplők, önkéntesek jelenleg a mesebirodalmon kívüli civil világukban küzdenek, próbálnak a saját területükön fennmaradni, gazdaságilag túlélni. Fentiek értelmében a rendezvényt a megszokott színvonalon nem tudnánk megszervezni, attól eltérően pedig nem szabad, ezért 2022-ben a Mikulásvonat nem zakatol Lillafüreden" – írja Boda Péter.  Hozzáteszi, remélik, hogy idővel megújulva visszatérhetnek. “A Mikulásvonat számunkra sokkal több mint egy rendezvény, ezért kell most (egy időre) elengednünk!” – fogalmazott a kuratórium elnöke.

A teljes bejegyzés itt olvasható
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!