Ugrás a tartalomra

Idén is várják a francia filmek szerelmeseit

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2023. november 24. péntek 20:06
A 31. Francia Filmnapokat november 23. és 29. között rendezik meg. 
Fotó: Mocsári László


Harmincegyedik alkalommal rendezik meg a Francia Filmnapokat. A rendezvényt Veres Pál, Miskolc polgármestere nyitotta meg csütörtök délután a Művészetek Házában. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a Cinefest után nem ismét filmünnepnek adhat otthont a város. 

A program részeként nyolc francia filmet nézhetnek meg az érdeklődők. A vetített filmek eredeti nyelven, magyar felirattal nézhetőek meg a Művészetek Háza Uránia és Béke Art mozitermeiben. 


Az előadásokra a jegyek elővételben megvásárolhatóak a mozi jegypénztárában és foglalhatóak online, a www.cinemis.hu weboldalon is. A XXXI. Francia Filmnapok november 29-ig tart.  

Program (november 24-től):
2023. november 27-28. 17:30 - Uránia Art Moziterem
A csodák könyve
(La chambre des merveilles)

feliratos francia film, 94 perc, 2023
Rendező: Lisa Azuelos
Szereplők: Alexandra Lamy, Muriel Robin, Hugo Questel, Xavier Lacaille
Egy gyerekét egyedül nevelő anya élete fenekestül felfordul, amikor a 12 éves fia egy balesetet követően kómába esik. Az édesanya a srác holmijai között rátalál egy világvége listára, amiket a fiú az életében szeretett volna teljesíteni. A feladatok igazi önismereti úttá válnak, ahol az anya rádöbben az élet igazi szépségeire, és arra, hogy csak az igazán fontos dolgok számítanak.

2023. november 27-29. 20:00 - Uránia Art Moziterem
Hawaii

feliratos francia vígjáték, 94 perc, 2023
Rendező: Melissa DrigeardŰ
Szereplők: Bérénice Bejo, Élodie Bouchez, Emilie Caen, Pierre Deladonchamps
Hawaii szigetén nukleáris rakétariadót fújnak, és a helyi lakosok a turistákkal együtt rémülten várják a világvégét. Egy, éppen Hawaii-on nyaraló baráti társaság meg van győződve arról, hogy meg fognak halni, ezért az utolsó pillanatban olyan titkokat mondanak el egymásnak, amit soha nem mertek volna bevallani még maguknak sem.

2023. november 23-26. 17:00 - Béke Art Moziterem
Járatlan utakon
(Sur les chemins noirs)

feliratos francia film, 95 perc, 2023
Rendező: Denis Imbert
Szereplők: Jean Dujardin
Az Oscar-díjas Jean Dujardin főszereplésével!
A sikeres író, Pierre egész életében extrém élmények és különleges utazások során kereste önmagát. Mindig is a saját útját járta és a saját feltételei szerint alakította sorsát – azzal, akit ő választott, és úgy, ahogyan neki épp megfelelt. Amikor úgy érezte, valaki vagy valami veszélyezteti a szabadságát, egyszerűen továbblépett. Egy végzetes este azonban mindent megváltoztat az életében.

2023. november 27-29. 17:00 - Béke Art Moziterem
Valaki hall engem

(On est fait pour s'entendre)
feliratos francia romantikus vígjáték, 93 perc, 2021
Rendező: Pascal Elbé
Szereplők: Sandrine Kiberlain, Pascal Elbé, Valérie Donzelli, François Berléand, Emmanuelle Devos
Az ötvenes éveiben járó párizsi történelemtanárnak, Antoine-nak rá kell döbbennie, hogy nagyothall, ezért visszavonult életet kezd élni. Claire nemrég özvegyült meg, és kislánya, Violette apja halála óta nem szólalt meg. A nő ideiglenesen a húgához költözik a gyerekkel, ahol a szomszédban lakó Antoine lakásából átszűrődő hangos zene egyre jobban idegesíti. A kezdeti heves ellenszenv után azonban elkezdik jobban megismerni egymást, és találkozásuk mindhárom ember számára új ajtót nyit a világ felé.

2023. november 23-26. 19:30 - Béke Art Moziterem
Mi lett volna, ha…

(Le tourbillon de la vie)
feliratos francia romantikus film, 120 perc, 2022
Rendező: Olivier Treiner
Szereplők: Lou de Laâge, Raphaël Personnaz, Isabelle Carré, Grégory Gadebois
Mi lett volna, ha…? Ezzel a felütéssel tekint életére Julia, akinek a karrierje és a magánélete összes fontos állomásánál felvillan egy másik élet, egy másik sors, az, amelyiket élhette volna, ha az adott pillanatban máshogyan dönt. Vajon boldogabb, sikeresebb élete lett volna, találkozott volna másik szerelemmel, csillogóbb karriert futott volna be? Egy élet: számtalan lehetőség. A Mi lett volna, ha… szerelmes vallomás az élethez, ami egyenesen a szívhez szól.

2023. november 27-29. 19:30 - Béke Art Moziterem
Wow!
(Wahouh)

feliratos francia vígjáték, 90 perc, 2023
Rendező: Bruno Podalydes
Szereplők: Karin Viard, Bruno Podalydes, Agnés Jaoui

Catherine és Oracio ingatlanügynökök. Egymás után két ingatlant is meglátogatnak: egy nagypolgári házat medencével és mesés kilátással, valamint modern lakást a festői szépségű Bougival legkeresettebb részén. Céljuk minden esetben ugyanaz: hogy az érdeklődők beleszeressenek az ingatlanba, és semmi mást ne tudjanak mondani, mint: „Wow!"

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!