Ugrás a tartalomra

Idén végre megtartották a Hang-ár koncertjét 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 24. szerda 19:22
"Mester és tanítványa" címmel léptek közösen színpadra a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékei és tanárai a Miskolci Szimfonikus Zenekarral a Művészetek Házában múlt csütörtökön.

Nagy sikerrel zajlott a Miskolci Szimfonikusok Hang-ár koncertje. Az együttes ezúttal a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeivel és tanáraival állt közösen pódiumra „Mester és tanítványa” címmel. A program a Zenekar évek óta nagy sikerrel futó Hang-ár koncertjeinek folytatásaként valósult meg, amelyre eredetileg a tavalyi évben került volna sor, de a járványügyi intézkedések miatt kétszer is el kellett halasztaniuk. A koncert sikere bizonyítja, hogy a két halasztás nem rossz ómen volt és összességében szakmailag is rendkívül inspiráló időszakot jelentett mind a tanárok, mind a diákok számára. 

Az est karmesterei Ács Gyula és Báthori Lóránt voltak

„A miskolci középfokú zeneoktatás - különböző nevek alatt - immár 71. tanéve képez fiatal muzsikusjelölteket, ahol a városi nagy együttesek zenész utánpótlása mindig is kiemelt feladatának számított. Ugyanakkor számos diákunkból lett világjáró koncertező művész, így a szólista pályára való felkészítés egyik lehetőségeként a műsor második felében válogatott diákok tanáraikkal vagy egymással közösen kettősversenyek tételeit szólaltatták meg.” – mondta Bárány Zoltán, az intézmény igazgatóhelyettese. 

Az első félidőben kapott helyet a klasszikus képzést kiegészítő népzene tanszak és az összművészeti koncepció mentén integrált tánctagozatos növendékek produkciója. Mindkét félidőt egy-egy nagyegyüttesre megálmodott produkció zárta le, az iskola zeneszerzőként is aktív karnagyai vezényletével, Sereg János (egykori iskolaigazgatóról) elnevezett koncertfúvószenekar és az iskola vegyeskarával kiegészült szimfonikus zenekar közreműködésével. Elhangzottak: Heisinger, Muszorgszkij, Saint-Saens, Ács Gyula, Naohiro Iwai, Cimarosa, Krommer, Vivaldi, Telemann, Bach és Báthori Lóránt darabjai. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!