Ugrás a tartalomra

Időközi választás vasárnap: a legfontosabb információk

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 24. szombat 15:14
Időközi választást tartanak szeptember 25-én, vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni választókerületében. A választás részleteit Ignácz Dávid ismertette a Miskolc televízió Kilátó című műsorában.

A helyi választási iroda vezetője, Miskolc jegyzője emlékeztetett: voksolásra azért van szükség, mert a terület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea az április 3-án megtartott választáson országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. A politikus az összeférhetetlenség megszüntetése miatt lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról, a megüresedett helyi önkormányzati képviselői hely betöltésére pedig a Helyi Választási Bizottság időközi választást írt ki.

- A választópolgárok szeptember 25-én három jelölt közül választhatnak: Barta Gábor a FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt, Sebe-Gazdig Judit a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért Párt, a Demokratikus Koalíció és az LMP-Magyarország Zöld Pártja, Fülöp József Istvánné pedig a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom jelöltjeként indul – ismertette Ignácz Dávid. Ez egyben a szavazólapi sorrend is.

Miskolc 3-as számú egyéni választókerületében 7243-an élnek, választásra – összesen hét szavazókörben - 6159 fő jogosult. A választókerület állampolgárai vasárnap reggel hat órától este hétig adhatják le szavazatukat a kijelölt szavazóhelyiségben. Mozgóurnát igényelni vasárnap 12 óráig elektornikus úton lehet a valasztas.hu-n keresztül.

A Miskolc 3. számú egyéni választókerületének utcanévsora a ITT található. A szavazókörök listáját a valasztas.hu Helyi önkormányzati választások aloldalán, a szeptember 25-i dátuma alatt található meg.

(Borítóképünk illusztráció. Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló