Ugrás a tartalomra

Idősek között érzi jól magát

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 13. péntek 10:51
Tóth Judit szerint a szépkorúak ellátását nem lehet munkának tekinteni, ezt csak szívből lehet végezni, mint egy szolgálatot. A Hámori Szolgáltatási Központ vezetője tizenhárom év után találta meg álmai munkáját, ez lett hivatása.
Fotó: Juhász Ákos

Tóth Judit 1984-ben kezdett dolgozni az egészségügy területén. – Ott hiába kerestem az utamat, nem találtam. Azt azonban már akkoriban észrevettem, hogy ha idősekhez kellett szólnom, azt másképp tettem, több szeretettel. 1997-ben teljesen véletlenül kerültem az idősellátásba mint gondozónő. Itt végre megtaláltam a helyemet, azóta is jól érzem magam. Munka mellett tanultam meg a szakmát. 2013-tól vagyok a Hámori Szolgáltatási Központ vezetője. Öt gondozónővel és egy technikai munkatárssal alkotunk egy fantasztikusan jó közösséget, megtisztelő, hogy velük dolgozhatok. Feladataink közé tartozik az étkeztetés elvitel és házhoz szállítás formájában, házi segítségnyújtás, valamint a szabadidő aktív eltöltése, programszervezés az idősek klubjának.

A vezetőnő szerint sok idős kiszolgáltatott, pedig egy jó szótól is nagyon hálásak tudnak lenni. – Rohanó világunkban kevés időt szánunk azokra, akik felneveltek minket. Intézményünk az ő egyedüllétüket enyhíti. Amikor én besegítek a kollégáknak, és például ebédet viszek egy idős embernek, nemcsak kiteszem elé az ételt, hanem közben beszélgetünk is. Ez az odafigyelés nagyon sokat jelent nekik. Boldogan várnak minket nap mint nap, hiszen kiszakadnak magányukból velünk. Hangot is adnak ennek: milyen jó, hogy maguk vannak nekem – idézett egy kilencvenöt éves bácsit Tóth Judit, aki még vezetőként is szívesen látogatja az intézmény harminchat ellátottját Ómassán, Lillafüreden, Alsó- és Felsőhámorban.

További hírek

Olvasnivaló