Ugrás a tartalomra

A gyermekvédelmis

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 11. szerda 12:49
Labancz László több mint ezer gyereken segített már szociális munkásknént huszonkét év alatt. A Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának a vezetője dolgozott családgondozóként, tanárként, oktatóként és igazgatóhelyettesként is.
Fotó: Mocsári László

Labancz László a Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte a pedagógiai asszisztens képzést. Itt derült ki számára, hogy gyerekek védelmével szeretne foglalkozni. Hajdúböszörményben és Pécsett járt főiskolára. – 1998-ban családgondozóként kezdtem másodéves koromban az Avason, azóta is ezen a pályán vagyok. 2002-ben kerültem az akkori Gyerekvárosba, ahol beosztásom és feladatköröm többször változott, ma már az itteni székhelyű Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának a vezetője vagyok. Szerencsés választás a gyermekvédelem annak, aki nem szeretne taposómalomban dolgozni, mert ez a pálya igazán változatos. Rengeteg érzelem és sikerélmény kövezi ezt az utat – fogalmazott, majd hozzátette, kisebb sikereket érnek el.

Labancz László annak javasolja ezt a pályát, aki fogékony az emberek problémái iránt. – Fontos, hogy az érzéseket ne féljen megmutatni, a hatékonysághoz ugyanis érzékenynek kell lenni. Alapvetően az óvodásokkal szeretek dolgozni. De mióta gyermekem van, azóta mindig azt a korosztályt értem meg a legjobban, amiben ő van – mondta a két átmeneti otthont tartalmazó, hatvannégy férőhelyes intézmény vezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!