Ugrás a tartalomra

Így készülnek a rendőrök, a rendészek a szilveszterre

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 30. szerda 09:42
Az év utolsó napján a rendészet megerősíti szolgálatát, a rendőrség az autósokra is fókuszál majd. A Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője beszélt az elmúlt napokról is.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója elmondta, viszonylag csendesen teltek az ünnepek. – Különös, kiemelt esemény nem volt az elmúlt időszakban. Az átlagostól kevesebbet kellett intézkedniük kollégáimnak. Közterületen nem volt sok olyan probléma, amely plusz erőfeszítést igényelt volna a járőröktől. Főleg közterületi szeszesital-fogyasztás miatt intézkedtek a rendészek, és a maszk használatára hívták fel a figyelmet. Tehát elmondható, hogy az ünnepek nyugalomban, csendben teltek – mondta, majd hozzátette, az év utolsó napjára nagyobb erőkkel készülnek, mint az utóbbi hétköznapokra. – Szilveszter éjszaka a jelenlegi jogi szabályozás alapján továbbra is kijárási tilalom lesz érvényben. Ez fokozott jelenlétet jelent mind a térfelügyeleti, mind a közterületi járőrszolgálatnál. Mindenképpen megjegyzendő, hogy a szabálysértési eljárások kezdeményezése a rendőrség hatáskörébe tartozik, kollégáim tehát figyelemfelhívással élnek vagy indokolt esetben tájékoztatják a miskolci rendőrkapitányságot a jogsértésekről. 

Vincze Csaba kiemelte, a kormányrendeletek még változhatnak. 

A rendőrség a szükséges és elegendő erőkkel készül a szilveszterre. Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, ez most sem lesz másként. – Kollégáim minden évben azonos módon, felkészülten indultak neki az ünnepek körüli járőrszolgálatnak. Szilveszterkor mindig fokozottan figyelnek a közlekedésre is, így az ittas vagy a bódult állapotban vezetésre. Erre most is nagy figyelmet fordítanak kollégáim. Miután a kijárási korlátozás továbbra is érvényben van, ennek betartatására szintén ügyelnek majd – mondta, hozzátéve, mindennap feszes szolgálatot látnak el, ami ugyancsak érvényes lesz az év végére is, mint a hétköznapokra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!