Ugrás a tartalomra

ILCA-Eb - Érdi Mária éremért indul

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 16. péntek 09:43
Érdi Mária éremért száll vízre a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály vasárnap kezdődő Európa-bajnokságán, amelyen az is eldől, hogy a két Vadnai testvér közül ki indul az olimpián.
Érdi Mária a tavalyi ILCA-n. Fotó: Facebook

"Nagyon motivált vagyok. A legutóbbi világverseny, az argentínai vb nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, ezért remélem, hogy Athénban mindent feledni és feledtetni tudok" - nyilatkozott csapata tájékoztatása szerint Érdi Mária, arra utalva, hogy a vb-n a gyártó hibája miatt futam közben kiszakadt a hajó talpcsigája, így végül a hetedik helyen végzett, holott odaérhetett volna a dobogóra.

"Nehezen tudtam mindezt elfogadni, de itt van egy újabb nagy verseny, és bizonyítani szeretnék" - tette hozzá a tavaly sporttörténelmi világbajnoki címet szerző vitorlázó, aki a legutóbbi Eb-n bronzérmes volt. Az athéni Európa-bajnokság egyben felkészülés a számára a párizsi ötkarikás játékokra. Marseille-ben - ahol a vitorlásversenyeket rendezik - a harmadik olimpiáján indul majd.

Magyarország a férfiaknál is rendelkezik olimpiai kvótával, melyet Vadnai Jonatán szerzett meg a tavalyi összevont vb-n. Az utóbbi két játékokon Vadnai Benjamin indult, de az utóbbi időben a fiatalabbik testvér mutatott jobb formát, negyedik volt a 2022-es Eb-n, a januári vb-n pedig 77 pontos előnyt gyűjtött bátyjával szemben. Az Eb-n eldől, melyikük utazhat a párizsi olimpiára.

Athénban vasárnaptól keddig a selejtezős futamokat rendezik, aztán a mezőny első fele az arany csoportban folytatja, majd jövő pénteken következik az első tíz számára az éremverseny. (MTI)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!