Ugrás a tartalomra

Imádnak élni, és tudnak is élni! – gálaműsorral ért véget a szépkorú ki mit tud?

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 02. csütörtök 17:20
Tizenkét produkció került be az „Imádok élni” ki mit tud? - döntőjébe. A Művészetek Házában zsúfolásig megtelt a színházterem, a széksorokat teljesen megtöltötték a verseny résztvevői és a nekik drukkoló közönség.
imadok_elni_20190502_PR_3.jpg
Fotók: Parai Roland

Az Idősek Tanácsának kezdeményezésére jött létre az „Imádok élni” - ki mit tud? Az elődöntőket még április elején rendezték. Több mint félszáz produkcióból választotta ki a legjobbakat a Miskolci Nemzeti Színházból delegált zsűri, de a közönség is szavazhatott, így dőlt el a döntősök névsora.  Kiss János alpolgármester köszöntőjében kiemelte: régi, tradicionális vetélkedőt élesztett újjá az Idősek Tanácsa. Az Ezüst Fürtök mintájára rendezték meg idén az „Imádok élni” ki, mit, tud-ot.

imadok_elni_20190502_PR_9.jpg

– A zsűri tagjai nélkül a mai gála nem jöhetett volna létre – mondta beszédében az alpolgármester, utalva ezzel arra, hogy a zsűritagok nem csak pontozták, értékelték a produkciókat. Mészöly Annának, Bodoky Márknak és Papp Endrének mentorálási és rendezői szerepe is jutott a műsor összeállításában. – Ünnepelni is jöttünk, nem csupán vetélkedni. De nemcsak a kultúrát ünnepeljük, hanem az alkotókedvet és az alkotóerőt is. Azokét az emberekét, akik a színpadra állnak és január óta készülnek erre a versenyre – folytatta az Idősek Tanácsának elnöke. –  Ahhoz, hogy hatvan fölött szép legyen az élet, kell alkotókedv és alkotóerő. Kívánom, hogy olyan hatást gyakoroljanak a fellépők a nézőkre, hogy ők is elgondolkodjanak, vajon melyik kategóriában tudnának indulni ezen a versenyen jövőre – mondta az alpolgármester.

imadok_elni_20190502_PR_5.jpg

A versenyre idén három kategóriában lehetett jelentkezni: ének-zene, tánc, vers-próza kategóriában bizonyíthattak a szépkorúak. – Azt kívánom, hogy mindenkit érintsen meg ennek a mai délutánnak az üzenete. Kezdjenek el verset, prózát mondani, énekelni vagy táncolni, élvezni a kultúrát – zárta köszöntőjét Kiss János.

imadok_elni_20190502_PR_10.jpg

A döntő megmérettetés a hatfős Főnix Nyugdíjas Egyesület táncelőadásával kezdődött a MÜHÁ-ban. A fináléba jutott még: Szolnoki Józsefné, Túróczi Emese, Szombatiné Borza Éva, a Meszegyi Boldog Asszony Papucsa Nótakör, Péderi István, Regdon Imre, Greutter Zoltánné, Rajdos Jolán, a Szivárvány Nyugdíjas Klub, a Mosoly Országa Kulturális Egyesület és a Nyugdíjas Magányos Klubja.

imadok_elni_20190502_PR_7.jpg

A döntő zsűrije pedig kiegészült Béres Attilával, a Miskolci Nemzeti Színház Igazgatójával.

„Imádok élni” – ki mit tud? – nyertesek: 

Ének-zene kategória: Túróczi Emese, népdalénekes, Az életért a rák ellen egyesület

Vers-próza: Regdon Imre, Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör

Tánc: Bulgárföldi Szivárvány Nyugdíjas Klub Egyesület

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!