Ugrás a tartalomra

Index: június 15-én nyithatnak a könyvtárak

index.hu/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 10. szerda 13:07
A hírportál információi szerint jövő hétfőn újranyithatnak a könyvtárak.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a veszélyhelyzet június 16-ai megszűnésével újranyithatnak a mozik, színházak, múzeumok és fürdők is.

Mint a hírportál írja, a múlt heti kormányinfón a könyvtárakról viszont nem esett szó, éppen ezért azt kérdezték a Miniszterelnökség sajtosztályától, valamint a operatív törzstől, hogy vajon véletlenül maradtak-e ki a felsorolásból a könyvtárak, vagy azok a veszélyhelyzet vége után se nyithatnak majd ki. A hírportálnak az operatív törzs írásban válaszolt: a kormány tervei szerint június 15-ével a könyvtárak is kinyithatnak.

Az Index felidézi: sokakat érint a kérdés, az egyetemeken júniusban kezdődnek a záróvizsgák, államvizsgák, míg valószínűleg többen vannak úgy, hogy már az összes létező könyvet kiolvasták a polcról a hónapokig tartó otthoni karanténban, és alig várnak az újdonságokra.

Amíg nincs jogszabályi felhatalmazás, addig marad a távszolgáltatás, a könyvtári szabadtéri terek bevonása, illetve a könyvek biztonságos visszavétele és kölcsönzése – mondta még az operatív törzs válasza előtt Gerencsér Judit, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének főtitkára az Indexnek. 

A szakmai szervezet egyeztetéseket folytatott a kormányzattal, hogy milyen formában induljanak újra a könyvtárak, de a konkrét szabályok még nem ismertek.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!