Ugrás a tartalomra

Indul az Y-híd építése - Lezárás a Vörösmarty felé vasárnaptól

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 08. kedd 16:39
Lezárják az Y-híd (Vörösmarty utcai felüljáró) Vörösmarty utca felé vezető ágát szeptember 13-a, vasárnaptól az új Y-híd építési munkálatainak megkezdése miatt – erről a kivitelező HE-DO Kft. tájékoztatta a miskolci önkormányzatot.
Illusztráció: Juhász Ákos

A lezárásra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásával megvalósuló fejlesztés előrehaladása, a meglévő felüljáró bontási, valamint az új Y-híd cölöpalapozási munkálatai miatt van szükség. A munkálatok idejére a beruházó és a kivitelező cég fokozott odafigyelést és óvatosságot kér a környéken közlekedő autósoktól. A lezárás miatt Martinkertvárost és Szirmát a Baross Gábor utca-Kandó Kálmán tér, azaz a Tiszai pályaudvar felé, majd a Pfaff Ferenc utcán keresztül lehet majd megközelíteni, így a buszjáratok is ezen az útvonalon közlekednek.

Az egész város közlekedésére kiható komplex, állami beruházással megépülő, Martinkertváros felé vezető Y-híd, híd célja, hogy a Szirmán és Martinkertvárosban élők gyorsabban juthassanak el a belvárosba és vissza, de a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervei szerint az építkezés után egyszerűbbé válik majd a Tiszai pályaudvar megközelítése is.

Az Y-híd megvalósításának előrehaladtáról a miskolci önkormányzat igyekszik folyamatosan tájékoztatni a város lakosságát, és folyamatosan egyeztetni – bár nem önkormányzati beruházásról van szó – a környéken élőkkel és a miskolci civil szervezetekkel is az esetlegesen felmerülő kérdésekről, problémákról. Az építkezés és az ahhoz kapcsolódó, ütemezett lezárások idejére a környéken élők türelmét, megértését kérik.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft. végzi nettó 13,5 milliárd forint értékben.

Változik a 3-as, a 3A-s autóbuszok közlekedése

Az építési munkálatok miatt szeptember 13-án, vasárnaptól módosul a 3-as és 3A-s autóbuszok útvonala: a Vízügyi igazgatóság megálló helyett a Selyemrét és Tisza pályaudvar megállóhelyeket érintik.  Az útvonal módosulása menetidő növekedéssel jár, ezért a 3-as és 3A-s autóbuszok menetrendje is változik vasárnaptól. A 24-es autóbusz a Szinvapark megállóhelyen csatlakozást biztosít több alkalommal a 3A-s autóbuszhoz, emiatt a 24-es autóbuszok menetrendjében a garantált csatlakozások változnak. Az útvonal-és menetrend módosítás miatt a 3-as autóbuszok reggeli meghirdetett garantált csatlakozásai vasárnaptól nem valósulnak meg.

A 3-as és 3A-s autóbusz útvonala a Bajcsy-Zsilinszki út és a Vasúti sorompó megállóhely között:
- a Berzsenyi Dániel utca, illetve Szirma végállomás irányába: a Bajcsy-Zsilinszki út megállóhely után a Selyemréten (a Tiszai pályaudvar felé, a bérházak előtti megállóhelyen), a Tiszai pályaudvaron (helyközi járatok megállóhelye a körforgalom után a felüljáró irányába) állnak meg, a Vasúti sorompó megállóhelytől az útvonaluk, megállóhelyeik változatlanok;
- a Búza tér irányába: a Vasúti sorompó után a Tiszai pályaudvaron (a pályaudvar épülete előtti leszállóhelyen), a Selyemréten (a Búza tér irányába a templom előtti megállóhelyen) állnak meg, majd a Bajcsy-Zsilinszky úttól az útvonaluk és a megállóhelyeik változatlanok.

A 3-as autóbusz módosított menetrendje ITT, a 24-esé pedig ITT érhető el. Az autóbuszok terelt útvonaláról készült térkép nagy felbontásban IDE kattintva tekinthető meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!