Ugrás a tartalomra

Ipari parkot fejlesztenek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 01. hétfő 15:14
Megkezdődött az új, 120 hektáros iparterület fejlesztése városunkban. Az „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” elnevezésű projektre csaknem 2 milliárd forint támogatást nyert a Miskolc Holding Zrt. A munkák tervezett befejezési határideje 2020. június 30.

Miskolc város fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése szempontjából fontos, hogy a város megfelelő iparterületet tudjon kínálni a potenciális befektetők számára. A projekt alapvető célkitűzése, olyan – megfelelő és a befektetői igényekkel összhangban lévő, alapinfrastruktúrával ellátott és jó közlekedési kapcsolatokkal, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező – ipari park kialakítása, amely elengedhetetlen az új vállalatok és vállalkozások betelepítéséhez.

Pfliegler Péter elmondta, a korábbi 93,5 hektáros terület most újabb 120 hektárral nőtt. – A korábbi fejlesztésre épülve egy újabb TOP-os fejlesztéssorozatot kezdtünk el, annak érdekében, hogy újabb cégeket tudjunk ide letelepíteni. Ebben a fejlesztésben szennyvíztároló, csapadékvíz-tároló, utak és körforgalom kialakítása és egyéb projektrészek vannak. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy ha egy újabb, innovatív technológiát megvalósító befektetőt elhozunk ide, azt mondja erre az ipari parkunkra és ezáltal a városra is, hogy ide érdemes jönni. Fontos, hogy minél nagyobb hozzáadott értéket tudjunk termelni, és ezáltal fejlett ipari technológiát megvalósító munkahelyek jöjjenek létre. Az első beköltöző egy japán cég helyi képviselete, a GS Yuasa Magyarország Kft., ami lítiumion-akkumulátorokat gyárt – mondta el az alpolgármester, aki utalt arra, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások innovatív cégekkel.

Juhász Ákos képgalériája.

A Budapest – Miskolc autópályáról a város felé bevezető, 304-es úttól délre eső, mintegy 120 hektáron kezdődött meg az a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, építenek egy záportározót, amely a terület csapadékvíz-elvezetésére alkalmas, sor kerül a Hejő-malomárok mederrendezésére és egy 10 MVA teljesítményű villamosenergia-hálózat kiépítésére.

Várnai Beáta, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója mutatta meg bejáráson a területet. – Miskolc déli iparterületén állunk, ennek infrastrukturális fejlesztése két ütemben zajlik. A már megépült Gábor Dénes út és annak végén lévő körforgalom, valamint a Hejő mederárok tisztítása képezi az első részt, a második ütem a feltáró útnak a folytatását tartalmazza gyalogjárdával, kerékpárúttal, valamint a zöld és okos városnak megfelelően LED-világítással, valamint a Hejő mederárok további szakaszának tisztítását. Buszmegálló és intelligens utastájékoztató tábla segíti majd a dolgozók közlekedését – mondta a gazdaságfejlesztési igazgató.

A projekt száz százalékos támogatással az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege nettó 1 977 000 000 Ft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!