Ugrás a tartalomra

Ismeretlen személyek adatait használta fel.

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 23. csütörtök 19:32
Valós személyek adatait felhasználva telefonokat vásárolt és értékesített az egyik vádlott – ítéletet hozott a törvényszék, tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Törvényszék.
Fotó: webergoline.hu

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék abban a büntetőügyben, melyben a megállapított tények alapján az I. rendű vádlott férfi 2018 decembere és 2019 márciusa között mintegy harmincegy alkalommal vásárolt részletfizetésre mobiltelefonokat  egy távközlési szolgáltató online felületéről – kihasználva az internetes rendelés adta egyszerűbb feltételeket –, az ügyletekhez pedig valós, de általa ismeretlen személyek adatait használta fel - írják.

Az I. rendű vádlott a felhasznált személyes adatokat egy, a jelen eljárással nem érintett ismerősétől, pénzfizetés ellenében szerezte be.

A megrendelt mobiltelefonokat a futár foglalkozású II. rendű vádlott munkaköri szabályait megszegve – alkalmanként tíz-húszezer forintért – előre egyeztetett időpontokban és helyeken adta át a szerződésben szereplő személyek helyett az I. rendű terheltnek, aki a megszerzett nagy értékű eszközöket továbbértékesítette - olvasható a közleményben.

A vádlottak cselekményükkel összesen több mint tizenhárom millió forint kárt okoztak a távközlési szolgáltatónak, amely csak csekély részben térült meg.

A közlemény szerint a törvényszék az I. rendű vádlottat folytatólagosan elkövetett vesztegetés és csalás bűntette, továbbá többrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége és személyes adattal visszaélés vétsége miatt két év hat hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül három év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá mintegy öt millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vonatkozásában.

A bíróság II. rendű vádlottat folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében, bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és többrendbeli, szintén bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségében találta bűnösnek és őt két év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 3 év csomagkiszállító futár foglalkozástól eltiltásra ítélte, esetében is vagyonelkobzást rendelt el és egyúttal előzetes mentesítésben részesítette. 

Az ítélet jogerős. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!