Ugrás a tartalomra

Ismét a belvárosban várják a határhúzást: Pont Ott Parti a Csengey-kertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 19. szerda 17:50
Az idei évben Miskolcon egy új helyszín, a nemrégiben átadott, de már most népszerű Csengey-kert ad otthont a Pont Ott Partinak, a felsőoktatásba felvételizők ponthatárváró rendezvényének. 
Fotók: Horváth Csongor

2023-ban országszerte 126 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe, ez a szám 26 ezerrel magasabb, mint a tavalyi évben, utoljára pedig 2011-ben regisztráltak ekkora számot. Hasonló mértékben növekedett a Miskolci Egyetemet első helyként feltüntetők száma is, éppen ezért remélni lehet, hogy a nemsokára felvételt nyertek száma is meghaladja majd az előző éviekét. A campus oktatási rektorhelyettese szerint a helyi felsőoktatási intézmény által kínált hagyományőrzés és családias légkör is ezt segít elérni.

Szilágyi Roland a szerda délutáni sajtótájékoztatón elmondta: a jövő heti eredményváróval ezúttal is az a céljuk, hogy a felvételi eljárással járó fáradalmak kieresztése közepette a diákok hasznos információkat szerezzenek a jövőjük tervezését illetően.

A rendezvény beharangozóján Miskolc polgármestere egykori középiskolai igazgatóként, valamint a Miskolci Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagjaként kifejtette: az egyetem egyre szélesedő képzési palettát kínál potenciális hallgatóinak, mindazon miskolci vagy Miskolc környéki fiataloknak, akik – reménye szerint – a diploma megszerzését követően a város és a térség munkaerőpiacán fogják tudni érvényesíteni szaktudásukat. Veres Pál szerint az itt kialakított gyakornoki és duális képzés a pályakezdést jelentősen megkönnyíti.

A városvezető úgy fogalmazott: lényeges, hogy az eredményvárónak – akárcsak tavaly – Miskolc belvárosa adhat otthont. Így ugyanis – tette hozzá – az egyetem leendő hallgatói a város közösségével együtt várhatják ki a ponthatárokat. 

A szervezők ennek szellemében csapatépítő és partijátékokkal, információs standokkal és sok-sok zenével várják a kilátogatókat jövő szerdán este.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!