Ugrás a tartalomra

Ismét borangolhatunk majd a történelmi Avason

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 29. csütörtök 11:12
Kilencedik alkalommal, a nyár utolsó hétvégéjén kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország egyik legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás.
Két évvel ezelőtt készült képgaléráink, Beregi László fotói

Egy év kihagyás és egy online Kanapéfesztivál után idén augusztus 26-28. között újra megrendezi a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolást. Életre kelnek majd az avasi pincesorok, nyitnak a pincegazdák, érkeznek borászok és vendéglátók, lesznek művészek és zenészek.

Miskolc belvárosától nem messze, az Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszínei lesznek baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt. Lesznek gyermekprogramok is, és idén újdonság lesz a kézműves vásár.

A rendezvény első napja ismét szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat. Pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával.

Még több információ a program hivatalos Facebook-oldalán, valamint a Borangolás honlapján.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!