Ugrás a tartalomra

Ismét „finnek” és „kalózok” versenyeznek hétvégén Hejőkeresztúron

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 25. csütörtök 11:53
Az Expert-FPS Vitorlás Kupát 2017-óta most hetedik alkalommal rendezik meg. 
Mocsári László tavalyi felvételei a rendezvényről

Mint az a korábbi esztendők beszámolóiból ismert, a borsodi megmérettetés minden év júniusában-júliusában az országos versenynaptárban jegyzett forduló a Dunától keletre, Kelet-Magyarország legnagyobb versenye. A versengést természetesen a nézők is végig szurkolhatják a parti fövenyről.

Versenytechnikában az abszolút top kategória érkezik ezúttal is Hejőkeresztúrra, és a versenyzők közül is a jól menők jönnek el. Természetesen a helyi versenyzők is beszállnak a vízi viadalba, elvégre ez egy kiváló lehetőség mindenkinek, hogy összemérje tudását másokéval.

A péntektől vasárnapig a hejőkeresztúri Debreceni-tavon tartott versenyeken előreláthatóan a finn- és a kalóz-osztályok valamennyi hajója felvonul majd. A Miskolc-Mályi Vitorlás Sport Club által szervezett esemény három napján összesen tizenöt futamot izgulhatnak végig a kilátogatók – 10 órai kezdettel. 

A többi közt kihirdetik a kalóz- és a finn-osztály abszolút első helyezettjeit, illetve junior és senior győzteseit. A hagyományos, korábbi generációs, teljesen alumínium rudazatos finn-egységek külön díjazásban, az “Aluárbóc Kupában” részesülnek. A szombati versenynap első futama a kalóz-osztályban a „Demjén Sándor emlékfutam” nevet viseli – a néhai vitorlázó emlékére és tiszteletére.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!