Ugrás a tartalomra

Ismét kinyíltak az erőművek kapui

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 29. szombat 12:55
Október utolsó péntekjén újra megrendezték az Erőművek Éjszakáját. A programhoz Miskolci Hőszolgáltató is csatlakozott. A MIHŐ három telephelyén közel százötvenen tekinthettek be a kulisszák mögé.

Október utolsó péntekjén újra megrendezték az Erőművek Éjszakáját. A programhoz Miskolci Hőszolgáltató is csatlakozott. A MIHŐ három telephelyén közel százötvenen tekinthettek be a kulisszák mögé.

Október 28-án immáron harmadik alkalommal rendezték meg az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari eseményét, amelyet idén is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szervezett meg. Az Erőművek Éjszakájával egy időpontban ünnepelték a Távhőszolgáltatás Napját is. Az érdeklődők ezen a napon betekinthettek az erőművekben, a fűtőművekben és – idén először – a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba is. A főszervező célja ezúttal is az volt, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

Juhász Ákos képgalériája

Miskolcon az idei évben több létesítményt is felkereshettek az érdeklődők, hogy teljeskörűen megismerjék a város energiaellátásának folyamatát. Megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a MIHŐ: három telephelyen, a Kenderföldi Biomassza kazánházban, a Tatár utcai Fűtőműben és a Kuala Kft. telephelyén nyújtottak betekintést a kulisszák mögé a szakemberek.

Az MVM Balance & MVM MIFŰ bemutatta az érdeklődőknek, hogyan működik a kombinált ciklusú kiserőmű, a gázmotoros kiserőmű és a fűtőmű, és ezek működése hogyan látja el a várost villamos energiával és hővel, a KUALA Kft. hőközpontjában pedig a miskolci geotermikus rendszer működését, és a geotermikus energia szakszerű, környezetbarát és gazdaságos technológiával történő hasznosítását tekinthették meg a látogatók. 

Juhász Ákos képgalériája

A régió legnagyobb szennyvíztisztító telepén, a MIVÍZ Kft. Miskolc-Szirma Szennyvíztisztító telepen azt láthatták az érdeklődők, hogyan tisztul meg a város átlagos napi vízfogyasztásából, vagyis a 35-45 ezer m3-ből származó szennyvíz. A telepen a biogáz üzem működésének kulisszatitkaiba is beleshettek a résztvevők, amely az itt kezelt szennyvíziszapok felhasználásával állítja elő a telep működtetéséhez szükséges villamos energiát. Miskolcon a megújuló energiaforrások másik fontos képviselője a MIHŐ Kft. – Miskolc Kenderföldi Biomassza kazánház, ahol a több mint ezer lakás távhőszolgáltatását biztosító biomassza alapú fűtőmű üzemeltetésébe is betekinthettek az érdeklődők. A BIOMI-ban péntek délután három időpontban is indultak telephelylátogatások. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!