Ugrás a tartalomra

Ismét a legjobbak között a Miskolci Egyetem

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 10. csütörtök 12:03
A nemzetközi hallgatók arányának növekedése és a publikált közleményekre kapott független hivatkozások számának emelkedése miatt még javított is a tavalyi eredményén a felsőoktatási intézmény.
miskolci egyetem
A jelen is fényes. | Fotó: Mocsári László

A londoni Quacquarelli Symonds (QS) cég a napokban tette nyilvánossá nemzetközi egyetemi kiválósági rangsorát, amin a Miskolci Egyetem (ME) először tavaly tűnt fel. A QS a világ százezernél is több felsőoktatási intézménye közül idén 1300 egyetemet tartott érdemesnek a rangsorban való szerepeltetésre, köztük a Miskolci Egyetemet is.

Az előző évben a 801-1000. helyre soroltak a ranglista készítői a felsőoktatási intézményt, a mostani közleményük szerint ehhez képest „összességében 5 százalékpontot léptünk előre a relatív kiválósági listán”.

Az ME az egyik legnagyobb sikert azzal érte el, hogy 53 százalékkal növekedett a 2014-2019-es időintervallumhoz képest a 2015-2020-as években a ME oktatói-kutatói által publikált közleményekre kapott független hivatkozások száma az egyik nemzetközi tudományos adatbank szerint, amit a QS is használ.

A másik kimagasló eredmény a nemzetközi hallgatók arányának növekedése az elmúlt évben, ami az adott kategóriára kapható QS pontok 51 százalékos növekedéséhez vezetett.

Prof. Dr. Horváth Zita rektor szerint az eredmények az itt dolgozó, kutató és oktató kollégák közös erőfeszítéseinek köszönhető.

– Természetesen nem dőlhetünk hátra, hiszen nemcsak be-, ki is lehet kerülni innen. Bízom benne, hogy a következő években még tovább javítjuk pozíciónkat a különböző nemzetközi rangsorokban, ezt a célt szolgálja a jelenleg is zajló nemzetköziesítési stratégia, nem beszélve az egyéb fejlesztésekről, amelyek részben az infrastruktúrát, részben a kutatás-fejlesztést szolgálják.

További hírek

Olvasnivaló