Ugrás a tartalomra

Ismét megtartották a Szegények Farsangját 

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. február 25. kedd 15:23
Farsangot tartottak a szegényeknek a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hajléktalan Központjában. 
Fotó: Végh Csaba

Színesebbnél színesebb jelmezekkel készültek a helyi lakók, és elmondásuk szerint jól esik, ha csak egy rövid időre is elfelejtetik a mindennapok nehézségeit. A karitatív program célja, hogy a Borsodban élő rászorulók és nincstelenek közösen ünnepelhessék meg a farsangi időszak utolsó napját, a Húshagyó Keddet. Évről évre nő az érdeklődés az esemény iránt, és ennek a szervezők nagyon örülnek.

A Szegények Farsangját a Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend a Magyar Vöröskereszttel együttműködve hatodik alkalommal rendezte meg Miskolcon. Az esemény főszervezője, Hollósy András elmondta, a farsangolás utolsó napján szerettek volna egy olyan eseményt létrehozni, ahol a rászorulókat támogatják.  - Nem csak jó szóval és meleg étellel segítünk, hanem kulturális blokkot is terveztünk annak idején lovag társaimmal. Ez azóta kinőtte magát, és immáron hatodik alkalommal rendezzük meg a szegények farsangját. Nagyon sok népszerű előadóművész, közéleti személyiség lépett már itt fel. Ezúttal Nemcsák Károly színművészt sikerült megnyerni erre az eseményre – nyilatkozta Hollósy András. 

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész nagyon fontosnak tartja a részvételt az ehhez hasonló jótékonysági rendezvényeken. Zenés verses előadását, nagy figyelemmel hallgatták végig a résztvevők.
- Fontosnak érzem, hogy ilyen rendezvényeken személyesen is jelen legyek, ne csak adományokkal segítsek egy-egy közösséget. Borsodhoz is van kötődésem, hiszen Miskolctól nem messze, Mocsolyástelepen születtem és még a mai napig is örömmel látogatok haza – fogalmazott Nemcsák Károly. 

A jótékonysági programon közel 220 adag meleg ételt osztottak ki. 

További hírek

Olvasnivaló