Ugrás a tartalomra

Ismét Miráért futottak a belvárosban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 28. szombat 17:47
Idén hatodik alkalommal rendezett nagyszabású jótékonysági futást a Supersum Közhasznú Alapítvány szombaton Miskolc belvárosában.

Az esemény nagyságát demonstrálta, hogy már másodjára rendeztek jótékonysági futást közösen a Magyarországi Légimentésért Közhasznú Alapítvánnyal. A program célja az volt, hogy pénzadományt gyűjtsenek az encsi mentőállomás mentőtechnikusa, Kovács Gábor kislányának speciális fejlesztőkezeléseire, terápiájára.

Kovács Mira 2020. július 8-án született Miskolcon, a 35. terhességi héten, magzati hypoxia miatt. Spontán légzése nem volt, mely maszkos lélegeztetéssel rendeződött. Mira születése óta számos egészségügyi problémával küzd, nemrégiben Di-George szindrómával diagnosztizálták, ami további kihívásokat jelent számára és családja részére.

A család Abaújszántón él, az állandó felügyelet miatt az édesanya nem tud munkát vállalni, a mentő édesapa fizetéséből próbálnak mindent előteremteni a kislánynak. Jelenleg beszédterapeutához, lovas terápiára és különféle fejlesztő foglalkozásokra hordják, azonban a beszéde még mindig elmaradott, mozgása instabil, és szociális helyzetekben rendkívül szorong. Érzelmeit egyedi módon fejezi ki, és gyakran elvonul a társas helyzetek elől. Nagyon fontos lenne, hogy Mira mihamarabb megkapja a kezeléseket, de a hatalmas költségeket nem tudják önállóan fedezni.

Mira családja már eljutott a beérkezett támogatói összegből az első speciális gyógykezelésre Sopronba, amely segíthet a kislány beszédének beindításában, mozgásának stabilizálásában és szorongásának csökkentésében. Ezzel lehetőséget kap arra, hogy normál közösségbe járhasson, és korának megfelelő módon fejlődjön. Mira kora szerint óvodaérett, szüksége van a közösségre, ezért próbálják óvodába integrálni a kislányt, de a fejlesztések hiánya miatt egyelőre nehezen veszi az akadályokat.

Ha mégis speciális intézménybe kell hordani, az különösen nehéz helyzetet teremt, hiszen az édesanyja nem rendelkezik sem jogosítvánnyal, sem gépjárművel, a tömegközlekedés a kislány jelenlegi állapota miatt nem jöhet szóba. Nagyon fontos lenne, hogy Mira mihamarabb megkapja ezeket a kezeléseket,  de a hatalmas költségeket nem tudják önállóan fedezni.

A mentős bajtársak is az édesapja és családja mellé álltak, hisznek abban, hogy országos összefogással, nagylelkű adományozók csatlakozásával együtt hamarabb elérhetjük a kitűzött célt, hogy Mira számára élhető életet teremtsünk, ahol szabadon kifejezheti magát, és boldogan élhet kortársaival együtt.

Mocsári László képgalériája

A Városház térről induló futók ezúttal a Széchenyi és Kazinczy utcán át a Hősök tere, majd a Deák Ferenc tér és a Palóczy utca érintésével tértek vissza a Városház térre, a mintegy két kilométeres távot követően. A nevezési díj kétezer forint volt. A távot teljesítők karszalagjuk felmutatásával tombolasorsoláson vettek részt. A tavalyi évhez hasonlóan ugyancsak ezen a napon Miskolc is helyszíne volt egy országos véradási kampánynak, ezért 11 és 17 óra között a mentőhelikopter ügyeleti idejét a Szent István téren töltötte.

Ha támogatná a kislány gyógykezelését, azt az alábbi számlaszámra való utalással teheti meg:

SUPERSUM KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
K&H Bank 10402764-50526972-78881015
IBAN: HU77 10402764-50526972-78881015
SWIFT: OKHBHUHB
Közlemény: Mira gyógyulásáért

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!