Ugrás a tartalomra

Ismét online konzultálnak a városatyák

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 15. kedd 16:29
A veszélyhelyzet miatt ismét online térben konzultál Veres Pál polgármester Miskolc közgyűlésének képviselőivel, a következő tanácskozást december 17-én, csütörtökön 9:00 órától tartják majd – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal.

A városházi sajtóosztály emlékeztet, a kormány által életbe léptetett rendkívüli jogrend Miskolc önkormányzatának működésében is változásokat hozott.

- A jogszabály alapján – csakúgy, mint tavasszal - a közgyűlés feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, aki az intézmények megszüntetésén, átszervezésén, illetve ellátási körzeteinek módosításán kívül minden egyéb ügyben hozhat döntést, akár közgyűlési rendeletet is alkothat. Veres Pál Miskolc polgármestere azonban úgy döntött, hogy a közgyűlési témákról online konzultáción egyeztet az önkormányzati képviselőkkel, döntéseit pedig a többség véleményét figyelembe véve hozza meg – írják.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az első ilyen online konzultációt egy hónappal ezelőtt tartották, akkor olyan témákról tárgyaltak, mint a Csodamalom Bábszínház vezetői posztjával kapcsolatos pályázat, a Miskolc egyes övezeteiben tapasztalható prostitúció kérdése, a Miskolc Piac Zrt. kérdése, melynek működését perek nehezítik, vagy éppen az Avas Szálló eladása-felújítása-hasznosítása.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!