Ugrás a tartalomra

Ismét szakmájuk sztárjait keresik - mutatjuk a miskolci mezőnyt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 21. péntek 11:28
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVI. alkalommal szervezi az országos szakmai tanulmányi versenyeket, melyek döntőit 2023. április 24-25. között tartják a Szakma Sztár Fesztivál keretében Budapesten, a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban. A rendezvény megnyitóján, amely április 24-én, hétfőn 10 órakor kezdődik, Orbán Viktor miniszterelnök is köszönti a versenyzőket, és Parragh Lászlóval, az MKIK elnökével együtt indítják majd útjára a versenyt. 
Mocsári László 2022-es felvételei

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés és a szakmaválasztás népszerűsítése, illetve az, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a fiatal generáció számára, és segítse a tehetséggondozást.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőinek keretében idén 57 szakmában, közel 200 tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért, továbbá a látogatók megtekinthetik a EuroSkills nemzeti válogatóit és WorldSkills nemzetközi verseny szakmai bemutatóit is - számolt be lapunknak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK).

Az év elején kezdődött területi előválogatók során Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 357 tanuló adott számot tudásáról 37 szakképesítésben. Az első forduló kizárólag írásbeli feladatokból állt, viszont a középdöntőben már gyakorlati ismereteikről is számot kellett adniuk a fiataloknak.

Vármegyéből idén 20 tanuló jutott tovább az országos válogató versenyekre, ami szép teljesítmény, hiszen országosan több ezer induló közül kerültek ki a legjobbak.

A mostani, budapesti döntőben vármegyénkből 8 fiatal versenyez, ők a következők:

CZIRIA GERGŐ – Erősáramú elektrotechnikus, Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum
BUCSI ANDRÁS – Asztalos, Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola
DANKÓ SZABOLCS – Vegyész technikus, Irinyi János Református Oktatási Központ - Óvoda, Általános Iskola, Technikum, Szakgimnázium és Diákotthon
SZONDA BIANKA - Kereskedő és webáruházi technikus, Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum
HAVASI BLANKA ANITA - Pincér - vendégtéri szakember, Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola
FEHÉR LUCA - Irodai titkár, Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium
ODOR MÁRK - Műszaki informatikus, Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum
HÓDOS MÁTÉ SZABOLCS - Műszaki informatikus, Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum

Rengeteg munkaóra áll a diákok mögött mire a döntőig eljutnak. Felkészítésükért köszönet jár egyrészt az elméleti képzésért felelős pedagógusoknak, másrészt a gyakorlati területen a duális képzőhelyeknek, vállalkozóknak, oktatóknak - írja a BOKIK. 
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben 12 autóbusszal közel 500 általános és szakképző iskolás diák látogatását szervezi meg a Szakma Sztár Fesztiválra.
 
További részletek: www.szakmasztar.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!