Ugrás a tartalomra

Ismét újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 04. kedd 10:39
Szinte percre pontosan egy héttel ezelőtt találtak egy újszülött kislányt a kórház előtti inkubátorban, ezúttal pedig egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben – tudatta portálunkkal a Megyei Kórház sajtószóvivője.
Fotó: B.-A.-Z. Megyei Kórház

Az inkubátor június 03-án, hétfőn, 22 óra 25 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett.

A Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket, majd a Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályra vitték.

A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.

A kisfiú a vizsgálatok alapján nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, amely immár tizennégy újszülött életét mentette meg. Legutóbb egy kislány került a babamentő inkubátorba 2019. május 27-én, késő este.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!