Ugrás a tartalomra

Ivócimboráját rabolta ki a kocsmázás után

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 27. szerda 09:36
A Mezőkövesdi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki közös italozásuk során a pénzének megszerzése érdekében bántalmazott egy másik férfit, majd elvette az értékeit.
Fotónk illusztráció (forrás: www.shutterstock.com)

A vád szerint a vádlott 2022. március 30-án este egy mezőkeresztesi presszó előtti közterületen együtt italozott egy másik férfival, az ügy sértettjével. Beszélgetés közben a vádlott tudomására jutott, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzt tart magánál, és úgy döntött, hogy azt mindenképpen megszerzi. Ennek érdekében az ittas állapotban lévő vádlott kétszer megrúgta, majd négy alkalommal ököllel a fején megütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében a földre került. A vádlott ekkor rátérdelt a sértettre és a ruházatából elvett 150.000 forint készpénzt és egy mobiltelefont, majd távozott a helyszínről – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.

A megtámadott férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!