Ugrás a tartalomra

Izgalmas programok indulnak rövidesen a Női Erőforrás, Család és KarrierPONTban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 01. hétfő 16:41
Két új rendezvény várja a miskolciakat márciusban. Nők és férfiak is főkuszba kerülnek térségünkből a Női Erőforrás, Család és Karrierpont eseménysorozataiban. Bár a hatályos intézkedések miatt szűk körben, de érdekességek várnak a közönségre keddenként a Ritka kincsek, szerdánként az Apakényeztető programokon.

Ritka női foglalkozások, különleges női sorsok körvonalazódnak egy portrésorozatban keddenként a Via Piano Étteremben.  Olyan extra beszélgetések várhatók öt alkalommal, amilyeneket csak kivételes élmények mentén lehet folytatni egyéniségekkel. Többek között egy rektort, egy erőemelőt, egy tetoválóművészt, egy asztrológust, egy méhészt, egy borászt, egy hajóskapitányt és egy testépítőt is faggat Czikora Ágnes riporter. A beszélgetéseket rögzíti a projektkommunikációért felelős BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda, és a Miskolc Televízió későbbi időpontokban egy tízrészes sorozatban  sugározza.      

Első alkalommal március 2-án szerdán két érdekes vendég érkezik. Ferenczné Békési Éva méhész őstermelő, propolisszal gyógyító, a Ferencz Méhészet alapító tulajdonosa, aki egy egykor a nők számára tiltott szakma kiemelkedő képviselője a térségünkben. A másik beszélgetőtárs Czakó Nóra testépítő sportedző, sporttáplálkozási és életmód tanácsadó, aki Fittness Figure többszörös bajnok valamint IBFF Világbajnok és abszolút kategóriagyőztes.

Rendhagyó kezdeményezés az Apakényeztető program, amit szerdánként a Női Erőforrás, Család és KarrierPONTban a Weidlich udvarban tartanak Jernei Péter közösségszervező ötlete és vezetése mentén. A borkóstolással egybekötött eszmecsere három alkalommal egy-egy téma mentén folyik majd előadókkal: apák a történelem viharában, a népmesékben, a családban címekkel. Akik pedig a felvetéseket boncolgatják dr.Tóth Arnold történész, Zámborszky Eszter mesemondó és Juhász Zsófia családterapeuta.

A sorozat negyedik összejövetele Apák egymás közt címmel olyan beszélgetés, ahol a férfiaknak a társadalomban betöltött szerepéről lesz szó a rájuk aggatott jelzők és elvárások tükrében. Arról, hogy évszázadokon átívelően tartották magukat és tartják ma is némely rögzült klissék. A családban betöltött szerep a közbeszédben azonban kevésbé hangsúlyos, ennek számtalan oka van. A társadalmi berendezkedés egyetlen szegmense sem tekint a férfiakra, mint apákra. Ennek a jelenségnek miértjeire keresnek majd választ a jelenlévők.

A programokról folyamatos tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a Női Erőforrás, Család és KarrierPONT Facebook oldalán a https://www.facebook.com/noieroforras vagy a projekt honlapján a http://www.noieroforrasmiskolc.hu/ oldalon.

    

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!